Майже 5 тисяч балконів у Львові потребують ремонту

1071 0
Зі серпня у Львові тривають масові обстеження балконів.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Зі серпня у Львові тривають масові обстеження балконів. Відтак, станом на сьогодні, районні комісії перевірили 25702 індивідуальні балкони, з яких в незадовільному стані попередньо визнали 2772.

Джерело: пресслужба ЛМР

Окрім того, перевірили 3091 балкон загального користування, з яких 1872 визнали такими, що потребують ремонту. Як зазначили в міськраді, найменше проблемних балконів є у Сихівському районі – 113, найбільше проблемних балконів закономірно виявлено у старій частині міста, у Галицькому районі - 704 (індив.) та 882 (галерейні).

Читайте також: Як змінились аварійні балкони у Львові за 8 років. Фото 

Власників цих балконів уже попередили про необхідність приведення приватної власності до належного стану. А тим, хто матеріально не спроможний цього зробити, запропонували взяти участь у програмі співфінансування невідкладного чи капітального ремонтів, де місто готове покрити до 80% вартості робіт. Наразі з усім пакетом документів до районів надійшло 50 звернень від мешканців, які готові скористатися допомогою міста у ремонті власних приміщень.

«Загалом у Львові діє дві Програми – Програма з реставрації балконів у будинках, які є пам’ятками архітектури, і, відповідно, Програма ремонту балконів у будинках, які не є пам’ятками. Загалом інспектування балконів у Львові мають завершити до 14 жовтня 2023 року. Після цього комісія складе відповідні акти із підсумками: скільки балконів є в хорошому стані, скільки - у задовільному, а скільки потребують негайного ремонту», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, мешканцям, які є власниками балконів у будинках-пам’ятках архітектури, для проведення ремонту балкону необхідно подаватися на Програму співфінансування реставрації балконів у житлових будинках-пам’ятках архітектури. Консультацію щодо цієї програми можна отримати, звернувшись в управління охорони історичного середовища. А документи потрібно буде подати до ЦНАП. Детальніше про цю програму можна прочитати тут.

Читайте також: Хто відповідатиме за обвал балкона у Львові, де загинув чоловік, і чи будуть перевіряти інші 

Власники індивідуальних балконів у будинках – не пам’ятках архітектури, що перебувають у поганому стані, можуть подаватися на спеціальну Програму підтримки співвласників багатоквартирних будинків у проведенні невідкладного чи капітального ремонтів, реконструкції, ремонтно-реставраційних робіт спільного майна у багатоквартирних будинках Львівської МТГ. Ремонт балкону відбуватиметься на умовах співфінансування: 80% готове оплатити місто, а 20% залишиться за мешканцем. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!