Мільйони тонн зерна заблоковані у портах України. ООН попереджає про продовольчу кризу

1114 0
В ООН закликають відновити постачання українського продовольства до інших країн, щоб пом'якшити глобальну кризу.
Фото UNSPLAH

Фото UNSPLAH

Майже чотири з половиною мільйона тонн зерна заблоковані у портах України. Його неможливо експортувати через закриті морські шляхи на тлі російського військового вторгнення. Про це заявив представник Всесвітньої продовольчої програми ООН Мартін Фрік, передає Радіо Свобода.

За його словами, багато країн залежать від постачання української пшениці. «Голод не повинен бути зброєю», - сказав Мартін Фрік. Він закликав відновити постачання українського продовольства до інших країн, щоб пом'якшити глобальну кризу.

Нагадаємо, що у березні в ООН заявили, що напад Росії на Україну може призвести до глобального голоду у світі. А вже у квітні Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш представив аналітику щодо кризи в галузі продовольства, енергетики та фінансів, яка може бути викликана війною, що розв’язала росія проти України.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!