Київ

Музей історії міста Києва презентував виставку до другої річниці деокупації Київщини

434 0
Виставка демонструє п’ять основних збірних образів Захисників, які стали символами боротьби своєї епохи

До другої річниці звільнення Київщини від російських окупантів Музей історії міста Києва представив виставковий проєкт “На захисті міста”: хто і як обороняв Київ упродовж тисячоліть”. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Як повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко, цей проєкт нагадує, що Київ за всю свою тисячолітню історію неодноразово був пріоритетною ціллю для ворога. Водночас ця експозиція демонструє, що на сторожі серця України завжди стояли найзвитяжніші воїни. 

Виставковий проєкт «На захисті міста» продемонструє п’ять основних збірних образів Захисників, які стали символами боротьби своєї епохи, уособленням високого ідеалу служіння народу та готовності до подвигу в ім’я держави. 

«Це розповідь про знакові воєнні події тисячолітньої історії Києва – зокрема Русі, Великого князівства Литовського, козацької держави, Української Народної Республіки, незалежної України. Ця виставка дає змогу подивитися на ретроспективу воєнних подій на території України і на те, що ми переживаємо сьогодні», – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі додали, що проєкт у форматі вуличної банерної виставки також буде представлений просто неба на Контрактовій площі.

І підкреслили, що виставка працюватиме із середи по неділю з 12:00 до 19:00, понеділок і вівторок – вихідні. Каса працює з 12:00 до 18:30.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!