«Ми маємо справу з психопатом, який робитиме все, щоб вижити». Психотерапевт про путіна

1066 0
Психоаналітик Роман Кечур розповів, чому путін зробить все задля власного виживання.
Президент РФ Володимир Путін / Фото: Associated Press

Президент РФ Володимир Путін / Фото: Associated Press

У мережі обговорюють інтервʼю, яке американський ведучий Такер Карлсон взяв як західний журналіст у російського президента путіна. Головною темою інтервʼю стало вторгнення рф в Україну. Ведучий розмістив його на своєму сайті. 

«Спочатку слово «українець» означало, що людина живе на околиці держави, «біля краю», або займається прикордонною службою — по суті справи. Це не означало якоїсь особливої етнічної групи», — сказав путін у розмові з Карлсоном.

Зокрема, він додав, що «Радянська Україна отримала величезну кількість територій, які взагалі ніколи до неї жодного стосунку не мали, насамперед, Причорномор’я. Але це не важливо. Тому ми маємо всі підстави говорити, що, звичайно, Україна у певному сенсі – штучна держава, створена з волі Сталіна».

Читайте також: Галичина була травмована російською імперією, тому вона надто вимоглива і однозначна 

Також в інтерв’ю путін намагався просунути тезу, що, напавши на Україну, росія хотіла зупинити війну.

«Все дійшло до ситуації, коли на Україні оголосили: ні, ми не будемо нічого (виконувати) (Мінські угоди - ред.) Почали ще підготовку до військових дій. Війну почали вони у 2014 році. Наша мета – припинити цю війну. І ми не починали її у 2022-му, це спроба її припинити», – запевнив президент рф.

Tvoemisto.tv раніше поспілкувалося з психотерапевтом, завідувачем кафедри психології і психіатрії Українського католицького університету Романом Кечуром про путіна та психологію його дій. Він розповів, чому російський президент часто озвучує нераціональні думки та вірить в них. 

«путін не галюцинує. Хоча його думки дуже часто нераціональні, від живе в світі вигаданої ним історії. З одного боку, нею нас дурить, а з другого – сам у неї вірить. Стисло кажучи, ми маємо справу з психопатом. Коли у нього все добре, він «усіх переграв», він – на білому коні, його – зверху. А коли щось не так, то маємо справу з параноїком, який зачинився у бункері, боїться вірусу, отруєння і «дмухає на холодне». Тобто тут річ у психіці, яка працює по-різному залежно від обставин: у поганих він близький до психотичного існування, а в добрих – антисоціальний психопат, який вихваляється своєю силою перед іншими», – зазначив Роман Кечур. 

Психотерапевт підтвердив, що путіна можна назвати психопатом-параноїком, проте уточнив, що висловлюється не зовсім медичними термінами, а радше метафорично. 

Читайте також: «Вони бояться смерті сильніше, ніж ми». Психоаналітик Роман Кечур про путіна та росіян

«В нього досить високий інтелект, але він погано освічений і мало що знає, окрім комуністичних історій та кагебістських ходів. І це добре для нас. А ще він не здатен до самоспостереження. Може казати будь-що. Це людина, яка брехатиме, викручуватиметься і ніколи вам не скаже правди, як і собі. Він робитиме все задля того, щоби вижити. І якщо це буде для нього єдиним виходом, то він узагалі буде великим миротворцем і розказуватиме, що не вони напали, а НАТО, нацисти. Що з його боку це була спроба боротися за мир, а радники йому погане нарадили. Одне слово, він вам розкаже багато різних історій, які треба не дуже слухати і не дуже звертати на них увагу. Нам треба його розуміти, але не дуже сильно перейматися», – додав фахівець.

Tvoemisto.tv також запитало психотерапевта, чи є «харошиє русскіє» та чи існує взагалі «вєлікая русская культура»; чому всі нації інфантильні й немонолітні, але тримаються на тверезомислячих людях; чи є в Україні еліти та як вони вплинуть на наше майбутнє; чому Галичині доведеться переосмислити свою місію; коли буде перемога, що вона означатиме для нас і чому це лише початок модернізації, необхідної для виживання українців. Читайте матеріал за посиланням.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!