Київ

«Ми знаємо, хто це зробив». У лікарні Києва за нез’ясованих обставин помер військовий

1729 0
Загиблий у лікарні Києва військовий на позивний Фізрук

Загиблий у лікарні Києва військовий на позивний Фізрук

В одній із лікарень Солом’янського району Києва за нез’ясованих обставин помер український військовослужбовець. Про це повідомили у поліції Києва.

За інформацією правоохоронців, 31-річний військовослужбовець помер 17 липня в медзакладі, де проходив лікування з 30 червня.

У неділю, 16 липня, о 23:50 друг померлого, який проходив лікування з ним в одній палаті, виявив останнього на вулиці на території лікарні у збудженому та неадекватному стані. Він повідомив про це працівникам муніципальної охорони медзакладу.

Співробітники муніципальної охорони разом із медиками доправили потерпілого до палати, пізніше чоловіка перевели в реанімацію. Наступного дня, 17 липня, лікарі констатували смерть військовослужбовця.

Після отримання виклику про смерть чоловіка на місце прибула слідчо-оперативна група Солом’янського управління поліції.

Правоохоронці опитали персонал лікарні, охоронців, вилучили відео з камер зовнішнього спостереження, а також із нагрудних бодікамер працівників муніципальної охорони. Також криміналісти ретельно оглянули бомбосховище, до якого ввечері заходив військовий.

Подруга загиблого військовослужбовця Аліна Іцелєва повідомила в Instagram, що Вадима (з позивним Фізрук) побили до смерті, а потім віднесли до палати, де він «повільно помирав дві години».

Вона також опублікувала фото і відео Вадима, на яких видно рани на тілі.

«Я сиділа в цій лікарні серед ночі і дивилася на батька, який ридав у коридорі, кажучи, що Вадим загинув не під Мар'їнкою, а в Києві. Загинув жахливою смертю. Ми знаємо, хто це зробив, знаємо, хто і якими зв’язками намагається це зам’яти», – написала вона.

Наразі розпочато два кримінальних провадження: за ч. 1 ст. 115 ККУ – умисне вбивство та ч. 1 ст. 140 ККУ – неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником. Розслідування триває.

Нагадаємо, у Києві поліцейські побили колишнього російського політв'язня Володимира Балуха.
_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!