Київ

На даху ТРЦ на Відрадному у Києві створили імітацію обіцяного спортмайданчика, аби його узаконити

671 0
Компанія «Росток» знищила спортивні майданчики і тепер намагається ввести в експлуатацію ТРЦ, який суперечить проєкту
Фото: Ксенія Семенова

Фото: Ксенія Семенова

На даху ТРЦ на Відрадному створили замість обіцяного спортмайданчика створили футбольне поле, яким неможливо користуватись. Про це повідомила депутатка Київради Ксенія Семенова.

«Розкатали рулон штучної трави, прикрутили двоє воріт, поставили сітку, якою зазвичай відгороджують будівельні роботи. Мало того, що це ну дуже не схоже на проєкт. Не схоже, що оце в принципі будуть використовувати», - зазначила вона.

Депутатка додала, що звернеться до Державної інспекції архітектури та містобудування, аби звернути увагу на невідповідність проєкту і його реалізації.

Нагадаємо, ТРЦ збудували на місці колишніх спортивних майданчиків. Компанія планувала будівництво торговельно-розважального центру ще у 2020 році «під приводом укріплення підпірної стінки ДК». Проте після протестів громади та кількох кримінальних проваджень й арештів ділянки, забудовник вирішив додати у проєкт стадіон й спортивні майданчики на даху, аби компенсувати втрачену спортивну інфраструктуру.

В результаті будівлю звели без заявлених майданчиків, а після розголосу у компанії «Росток» заявили, що «облаштування спортивного майданчика буде фінальним, косметичним етапом всіх проведених робіт».

Представники компанії також заявили, що планували здійснити облаштування тенісних кортів власним коштом. Однак, через війну та брак коштів компанія шукає інвестора, який відповідно до власних технічних вимог облаштував би тенісні корти та забезпечив їх експлуатацію. Інвестору забудовник готовий передати покрівлю в безкоштовну оренду на 7 років.

Наразі, те що, зроблено на даху ТРЦ, виглядає як спроба забудовника формально виконати  проєкт, аби здати об’єкт в експлуатацію

Як відомо, кінцевим бенефіціаром компанії є Ігор Масол, син Віталія Масола, прем'єр-міністра за президентства Кучми. Бізнес-партнером Ігоря Масола, за інформацією ЗМІ, є депутат Київради від Єдності, Сергій Кримчак.

Його обвинувачували у незаконному заволодінні шістьма земельними ділянками в Голосіївському районі Києва загальною вартістю понад 2,5 млн гривень, що перебували у комунальній власності громади столиці, під час перебування на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин.

Відповідно до злочинної схеми, депутат на підставі підроблених заяв ініціював виділення вищевказаних ділянок на підставних осіб. Надалі він виготовляв протоколи розгляду цих питань на засіданні земельної комісії, відповідні проєкти рішень Київради та особисто голосував за ухвалення цих рішень.

21 травня 2021 р. САП скерувала до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт про обвинувачення депутата Кримчака та його спільника у незаконному заволодінні зазначеними шістьма земельними ділянками у Києві.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 


ТЕГИ: ТРЦ, Росток

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!