Київ

У Києві ТРЦ River Mall відповів на звинувачення у спекуляції на трагедії на Херсонщині через рекламну кампанію

774 0
Telegram-канали поширили рекламу ТРЦ як спекуляцію на руйнуванні російськими терористами греблі Каховської ГЕС.
Реклама ТРЦ River Mall у соцмережах

Реклама ТРЦ River Mall у соцмережах

Днями торгово-розважальний центр River Mall у Києві втрапив у скандал через рекламу у соцмережах, на якій розміщена дівчина у воді та слоган «Твій шопінг на поверхні». Після підриву Каховської ГЕС російськими терористами, унаслідок чого велика кількість людей постраждала, фото та рекламний ролик ТРЦ викликав обурення. ТРЦ River Mall швидко прибрав рекламу та розмістив пояснення у соцмережах. 

«Друзі, вимушені провести «інформаційну дезінфекцію» та роз'яснити ситуацію, що складається навколо рекламних бордів ТРЦ. Назва нашого ТРЦ – River Mall, у візуальному стилі основним елементом є хвилька, а ще ми знаходимось на березі річки Дніпро. Водна тематика – це основа нашого бренд-стилю. Її ми перенесли у дизайн ТРЦ, використовуємо у зовнішній рекламі та у соціальних мережах. Тому й остання рекламна кампанія також була пов'язана з водою та шопінгом. На початку травня ми розробили та запустили креатив з дівчиною у воді та слоганом «Твій шопінг на поверхні». 6 червня сталася трагедія у південному регіоні України, черговий теракт, який здійснила країна-агресор, підрив дамби та затоплення Херсонщини. Ми приносимо співчуття усім постраждалим внаслідок цього акту тероризму. Це і наш біль та величезне горе. Нам дуже прикро, що після затоплення Херсонщини наша реклама викликала у вас негатив та могла образити ваші почуття. На початку травня, при створенні цієї реклами ми й подумати не могли, що таке станеться, та наш позитивний меседж про шопінг буде недоречним через таку трагічну подію», - йдеться у повідомленні.

У ТРЦ River Mall зазначили, що вони отримали дуже багато хейту через некоректно подану інформацію у Телеграм-пабліках. 

«На жаль, адміністратори цих «інформаційних ресурсів» не вказали, що це травнева рекламна кампанія, а виставили нас у світлі «хайпу на фоні трагедії», – йдеться у повідомленні. 

Працівники River Mall ще в перші дні після розголосу видалили всі дописи з цим зображенням, а нині завершують знімати усю зовнішню рекламу. Окрім цього закликають українців «підтримувати інформаційну гігієну та, перш ніж вступати у черговий інфоскандал, обов'язково перевіряти інформацію та джерела, з яких ви її отримуєте». 

Як ми писали раніше, дехто навмисно використовував спекулятивну рекламу та згодом наштовхувалися на хвилю хейту. Так було з напоєм «Буча-комбуча», пивом «Герої не вмирають» та з «насінням перемоги».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!