Київ

На Галицькій площі в Києві прибрали радянську зірку з обеліска

1245 0
Минулого року радянські зірки демонтували з будинку на Берестейському проспекті.
Галицька площа. Фото: Вікіпедія

Галицька площа. Фото: Вікіпедія

У Києві демонтували радянську зірку з обеліска на честь міста-героя Києва на Галицькій площі. Про це повідомила депутатка Київрада Ганна Старостенко.

«Декомунізація в дії: працівники Департаменту територіального контролю завершують роботи з демонтажу елементів з обеліска на Галицькій площі. Далі буде!», -  наголосила вона.

У жовтні минулого року кияни підтримали петицію з вимогою демонтувати обеліск. У травні Міністерство культури та інформаційної політики позбавило цей монумент охоронного статусу. 

Нагадаємо, депутатка Київради Вікторія Муха, голова постійної комісії з питань культури, туризму та інформаційної політики, заявила, що нібито єдиним способом демонтувати обеліск місту-герою Києву на Галицькій площі є метод спрямованого вибуху. 

Додамо також, що Київ остаточно не визначився, чи підлягають декомунізації пам’ятники радянським партизанам у парку  Вічної слави.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!