На Львівщині відзначили 132 річницю від дня народження Євгена Коновальця

669 0
Присутні доєднались до спільної молитви та громадського віче.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

У середу, 14 червня, у селі Зашкові Жовківського району відзначили 132-у річницю з дня народження полковника Армії УНР, голови проводу українських націоналістів Євгена Коновальця. Про це повідомили в департаменті комунікацій та зовнішньої політики ЛОДА.

З цієї нагоди представники влади та громадськості поклали квіти до пам’ятника Коновальця та могил його батьків у рідному селі видатної сім’ї – Зашків.

Опісля присутні доєднались до спільної молитви та громадського віче. 

 

Нагадаємо, що 2021 рік на Львівщині оголосили Роком Маркіяна Шашкевича та Євгена Коновальця.

Для довідки

Євген Коновалець (1891 – 1938) – український військовий і політичний діяч, полковник Армії Української Національної Республіки, командир Січових Стрільців, перший голова Організації Українських Націоналістів (з 1929 р.), один з ідеологів українського націоналізму.

У 1929 р. створює у Відні Організацію Українських Націоналістів (ОУН) – революційно-політичну організацію, діяльність якої ґрунтувалася на націоналістичній ідеології. Наприкінці 1920-x – на початку 1930-х рр. Коновалець, організаційно зміцнивши УВО та ОУН, установив контакти з політичними колами Німеччини, Великої Британії, Литви, Іспанії, Італії та організував українські політично-інформаційні служби в багатьох політичних центрах Європи, залучив до співпраці з ОУН широкі кола української еміграції. Здійснив ряд заходів, внаслідок яких були створені осередки ОУН або споріднених організацій у Франції, Бельгії, Канаді, Маньчжурії. За його безпосередньою участю в Америці були засновані Громади українських стрільців, що поклали початок Організації Державного Відродження України в США й Українському Національному Об'єднанню в Канаді.

_____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!