На Львівщині знесли ще один радянський пам'ятник

888 0
Це вже шостий радянський памʼятник, який демонтували у Мостиські громаді.
Фото: ЛОР

Фото: ЛОР

У п'ятницю, 12 травня, у селі Пнікут Мостиської територіальної громади Яворівського районув м ежах процесу декомунізації демонтували пам‘ятник радянським окупантам. Про це повідомив представник обласної робочої групи з питань декомунізації, депутат Львівської обласної ради Захар Миляник.

За його словами, це вже шостий радянський памʼятник, який демонтували у Мостиські громаді за кілька тижнів. Загалом цьогоріч планують завершити процес декомунізації в області. Робоча група з питань декомунізації провела нараду в Яворові та визначила наступні об’єкти в районі, які підлягають демонтажу. Загалом їх тут залишилося 10.

Читайте також: На Львівщині знесли ще два радянських пам'ятники

Демонтаж пам'ятників-символів радянського режиму відбувається на підставі рішення Львівської обласної ради від 20 вересня 2022 року про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області та розпорядження начальника Львівської ОВА. Документи рекомендують територіальним громадам демонтувати усі пам’ятники, пам’ятні знаки, меморіали, які символізують тоталітарний окупаційний режим.

Процесом декомунізації в області займається робоча група з питань декомунізації області, до якої входять депутати обласної ради, громадські діячі, історики, військові та ветерани, управлінці ОВА. Наразі на Львівщині є понад 160 памʼятників радянської доби.

Нагадаємо, що в селі Костенів Перемишлянської громади демонтували пам’ятник радянським воїнам, що загинули в боротьбі за радянську батьківщину, в тому числі від рук буржуазних націоналістів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!