На Львівщині знесли ще один радянський пам'ятник. Старосту села, який перешкоджав демонтажу, звільнили

913 0
Староста села Смиків не дозволяв знести памʼятник радянському солдату.
Фото: Захар Миляник

Фото: Захар Миляник

У Сокальській громаді демонтували останній радянський памʼятник. Йдеться про обʼєкт в селі Смиків, знесенню якому перешкоджав місцевий староста Віталій Левицький. Про це повідомив депутат Львівської обласної ради Захар Миляник.

«Це був останній памʼятник у Сокальській громаді. І ми тішимося, що до Різдва тут вдалося забрати всі 19 обʼєктів. Це справді багато і до демонтажу більшості довелося долучитися. Зокрема, сьогодні у Смикові, де демонтувати памʼятник вийшло з другого разу», – йдеться у повідомленні.

Додамо, у Смикові досі стояв памʼятник російському солдатові у військовій формі армії окупанта, який прикривався дитиною. На стелах були написи з російсько-радянською пропагандою та комуністичні зірки.

Читайте також: Хто і за які кошти зносить радянські пам'ятники на Львівщині

Нещодавно Tvoemisto.tv розповідало про те, які радянські памʼятники ще залишились на Львівщині. Тоді секретарка робочої групи з питань декомунізації при Львівській ОВА Анна Герич розповіла, що рішення на знесення памʼятника вже було, однак староста одного Смикова Віталій Левицький протестував проти знесення, аргументуючи, що на стелі є прізвище його дідуся, тож він не дозволить демонтувати обʼєкт.

Як стало відомо у пʼятницю, 22 грудня, Віталія Левицького вже звільнили з посади.

Нагадаємо, упродовж 2023 року у Львівській області знесли майже 300 памʼятників радянського часу, ще більше 10 планують демонтувати найближчим часом.

Тетяна Дзяма

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!