На місці зрізаних дерев біля львівської Опери висадили нові. Фото до та після

1015 0
На проспекті Свободи загалом зрізали 5 дерев.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові на проспекті Свободи минулого тижня зрізали 5 дерев: 2 клени, 2 каштани та липу. На місці зрізаних насаджень уже висадили нові.

Як зазначила садівниця Галицького району Львова Оксана Софіянчук, напередодні на цій ділянці зрізали ще два дерева. Натомість вдалося посадити більшу кількість – 12.

Додамо, що дерева, які зрізали на проспекті Свободи були, за інформацією управління екології, в незадовільному стані: всихаючі, дуплавні, з прикореневою гниллю та пошкодженими гілками. Тож, щоб уникнути можливої аварійної ситуації, дерева вирішили видалити. Як йшлося у повідомленні, нові дерева до кінця місяця повинні були висадити активісти організації «Добро.Дій».

Нагадаємо, що у Львові 12 жовтня закінчилася реєстрація на традиційну акцію «Хочу посадити дерево», в рамках якої усі охочі могли зголоситися посадити дерево у попередньо визначених лунках. Цього разу на неї зареєструвалися 88 людей, тоді як навесні було 157 заявок.

Ірина Давосир
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!