Київ

На Печерську незаконно будують 36-поверівку, – Кривошея

816 0
Дозвіл на проведення робіт є предметом судового розгляду

Біля Олександрівської лікарні на Печерську почали незаконне будівництво 36-поверхового будинку Egoist Residence. Про це повідомляє голова громадської ради при КМДА Геннадій Кривошея.

«Будівельники наразі перевозять техніку через територію лікарні, по вулиці Мечникова, 7–Б. «За наявною інформацією, забудову проводять без відповідних дозвільних документів», – каже Геннадій Кривошея.

Будівництво на території Олександрівської лікарні заборонене, оскільки навколо закладу встановлена комплексна охоронна зона.

Крім того, є загроза руйнування девʼятого корпусу, де навчають студенти НМУ імені Богомольця, який є памʼяткою архітектури місцевого значення.

Кривошея додав, що дозвіл ДІАМ на проведення робіт скасували ще у 2019 році, тож роботи є незаконними. Наразі цей припис оскаржують у суді.

Зазначимо, що забудовник «Будінформ» планує звести на вулиці Мечникова, 7–Б, житлово-офісний будинок Egoist Residence площею 29 тисяч м². Ділянку компанія отримала ще в 2004 році. Київська прокуратура у 2007-му намагалася оскаржити це рішення через суд, однак програла справу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!