Київ

На Подолі вийшли на маршрути «нові старі» трамваї «Татра-Юг»

1290 0
Трамвай моделі К-1 виробляється підприємством «Татра-Юг» з 2001 року.
Фото: Управа КПТ

Фото: Управа КПТ

Трамваї Татра-Юг К1 українського виробництва 1 вересня почали експлуатуватися із трамвайного депо ім. Шевченка. Про це повідомляється на неофіційній сторінці «Київпастрансу» Управа КПТ. 

«“Нові старі” вагони з’явились (нарешті) і на Подільській частині трамвайної мережі Києва. Сподіваємось вони тут і залишаться, і на цьому ще не все», – йдеться у повідомленні.

Трамвай моделі К-1 виробляється підприємством «Татра-Юг» з 2001 року. Він розроблений на базі вагону Tatra T6B5, який був спроєктований ще у 1983 році.

Нагадаємо, на трамвайних маршрутах лівого берега Києва курсує вже більше 20 більш сучасних трамваїв «Татра-Юг» К1-Т306, які виготовили з металу «Азовсталі».

Компанія «Татра-Юг» має відділи в Дніпрі та Одесі та виробляє трамвайні вагони з 1993 року.  Вона володіє міжнародними сертифікатами якості ISO 9001 та постачала техніку до 22 міст країни. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!