На якому етапі облаштування книгарні й коворкінгу, де були залізничні каси на Гнатюка

1444 0
У приміщенні пам'ятки архітектури, де раніше були залізничні каси на Гнатюка, планують облаштувати мистецький простір.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові відкрили інвестиційний конкурс на облаштування книгарні та коворкінгу на вул В. Гнатюка, 20-22, де раніше були залізничні каси. Зараз управління інвестицій та проєктів ЛМР здійснює попередні запити на самих заявників, наскільки їхня банківська гарантія та фінансова спроможність дає змогу підтвердити інтерес щодо реалізації даного інвестиційного проекту. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. 

«Після повного аналізу і вивчення нами буде ініційовано проведення наступного засідання щодо реалізації даного інвестиційного проекту і вже розгляд інвестиційних пропозицій щодо втілення проекту, зокрема», – сказав він.

Читайте також: Що буде з приміщенням на вулиці Гнатюка у Львові, де колись були залізничні каси

Нагадаємо, що у квітні 2021 року «Укрзалізниця» звільнила орендоване приміщення першого поверху у будинку на вулиці Гнатюка, 20. Там ще з радянських часів працювали залізничні каси. Приміщення першого поверху мають площу понад 380 метрів квадратних. Право власності на них Львівська міська рада зареєструвала у 2019 році. У липні 2021 року у коментарі Tvoemisto.tv Андрій Москаленко казав, що у приміщенні пам'ятки архітектури, де раніше були залізничні каси на Гнатюка, планують облаштувати мистецький простір. У листопаді 2021 року стало відомо, що йдеться про книгарню з читацьким залом, коворкінгом та конференц-залом. В описі інвестиційного проєкту повідомлялось, що простір планують також використовувати і для представників креативних індустрій, для тематичних зустрічей, конференцій, презентацій, прес-конференцій, читань з метою популяризації україномовного продукту.

Для довідки

Будинок Ґрюнера на вулиці Гнатюка №20-22 збудували у 1911 році. Львів’яни Якуб і Клара Ґрюнери отримавши дозвіл на будівництво нової кам’яниці, замовили проект у будівельному бюро Міхала Уляма. Фердинанд Касслер є автором проекту кам’яниці Ґрюнерів. 

У листопаді 1911 року Ґрюнери отримали дозвіл на заселення чотириповерхового будинку. Будинок складався з житлових, торгівельних та інших громадських приміщень. У цоколі  були розміщені: 11 складських приміщень, 12 пивниць, 2 коридори; на партері – 3 крамниці, 1 склад, 2 брами-проїзди, кінематографічний заклад, що складався з двох залів, вкритого подвір'я, фронтових крамниць, сторожки з покоєм та з передпокоєм. На 1-му поверсі спереду був 1 зал, 11 санвузлів та 2 коридори; на 2-му-4-му поверхах – по 20 покоїв, по 4 передпокої, по 4 кухні, по 4 лазнички і по 4 комірки. З тилу кам'яниці був запроектований невеликий сад з геометрично розпланованими клумбами. У 1929 році в будинку був влаштований електричний ліфт.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!