Історія львів’янок, які лікуються від раку та 30 мобільних груп для збиття «Шахедів» в області. Підсумки доби

1121 0
Нині 26 жовтня та 610 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Icsi.clinic

Фото: Icsi.clinic

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 78 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 7 ударів по районах зосередження противника. Підрозділи ракетних військ уразили 3 склади боєприпасів, 6 артилерійських засобів та ворожу радіолокаційну станцію.

Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, закріплюються на досягнутих рубежах.

Читайте також: ПВК «Захід» отримало перші 30 мобільних груп для збиття «Шахедів» на Львівщині. Вартість комплектації однієї групи – близько 500 тис. грн. Це без врахування ціни транспорту. Авто благодійники жертвують безкоштовно. У кожну групу входить машина, оснащена тепловізорами, приладами нічного бачення, лазерними вказівниками, ліхтарями, прицілами, планшетами та зброєю для збиття безпілотників. Загалом на обладнання акумулювали 28 млн гривень.

Та: В Києві викрили агентурно-бойову групу ФСБ. Для диверсій вони планували застосувати до 10 дронів, спеціально обладнаних саморобною вибухівкою.

А також: У Львові невідомі розклеїли на автобуси наліпки зі словами «Тут не поважають військових». Такі випадки зафіксували на пл. Двірцевій.

Акцент дня: «Мені ж лише 35, який там рак? І через кілька місяців мені його діагностували». З-поміж усіх онкозахворювань у жінок найчастіше виявляють рак молочної залози. За умови вчасної діагностики хвороба на I стадії виліковна у 95% пацієнток, на II стадії – у 80%, на ІІІ стадії – у 50%. Проте, маючи страх перед хворобою, відчуваючи невідомість та зіткнувшись із нетолерантністю та непрофесійністю окремих лікарів, у багатьох хворих опускаються руки, лікування затягується, а одужання не настає. Троє львів’янок поділились із Тvoemisto.tv своїми історіями хвороби, страхами, з якими зіштовхнулися під час лікування раку, а також озвучили пропозиції щодо необхідності запровадження змін у Львівському онкоцентрі.

Ключові події:

1. Радник Садового зробить книгарню на місці колишніх залізничних кас на Гнатюка. Переможцем конкурсу стало видавництво «Човен», співвласником якого є радник міського голови Андрія Садового Остап Процик, а також Ігор Балинський, що раніше був керівником Школи журналістики УКУ та редактором інтернет-видань «Zik» та «Zaxid.net».

Читайте також: Львівська міська рада програла суд за будівлі у Митрополичих садах. Наразі власником будівель є Адміністрація Державної служби спецзв’язку та захисту інформації України.

Та: Навколо пивоварні Шульца поставили будівельний паркан. Власник не поспішає укладати охоронний договір на об’єкт, що був визнаний культурною пам’яткою;

2. Чому у Львові досі не запрацював будинок-притулок для жінок, який намагалися збудувати ще 10 років тому. Наразі там ще відбуваються ремонтні роботи.

Читайте також: На недобуді біля Скверу Гідності відновили роботи. Мешканці готують оскарження. Історія цього недобуду на Сихові триває ще з 2013 року.

Та: Сморід на Куренівці. Директор заводу з переплавки алюмінію погодився встановити датчик забруднення повітря. Але на це потрібно знайти фінансування;

3. Скільки львівських балконів у аварійному стані та хто платитиме за їхній ремонт. За результатами цієї перевірки, обстежили 5448 будинків, а в них 58 535 індивідуальних балконів. В неналежному стані є 9271 балкон. Також обстежили 7148 балконів загального користування, з них у належному стані – 4201 балкон.

Читайте також: Чи є квитки на потяг Львів-Варшава та скільки людей скористались новим рейсом. «На ділянці Рава-Руська – Варшава поїзд з перших днів тримає високу планку популярності та заповнюється на 86%. Квитки на наступний тиждень ще є в наявності».

Та: В Україні з'явиться більше поїздів з жіночими купе. Почнуть курсувати ще чотири таких потяги;

4. Львівські лікарі вперше в Україні пересадили одночасно серце та легені. Донором органів став 18-річний хлопець, який загинув у ДТП.

На цю ж тему: Що потрібно мати у домашній аптечці. Перелік необхідних ліків. Для того, щоб вона була ефективною, не потрібно зберігати безліч ліків. Однак варто мати ті, які знадобляться до того, поки хворий звернеться до лікаря. Важливо стежити за терміном придатності.

Читайте також: Чому не потрібно вживати антибіотики під час застуди. Антибіотики руйнують клітинні стінки бактерій або блокують їхню здатність розмножуватися. Віруси – неклітинні організми, і в антибіотиків немає жодних механізмів впливу на них;

5. Скільки дерев висадили на Шевченка у Львові після реконструкції та чи планують ще. Загалом на вулиці буде 87 дерев та 1249 кущів різних порід.

Читайте також: Київські патрульні спіймали оленя, який бігав вулицями міста, і випустили в лісі. Олень приліг відпочити на території дитсадка. Тоді його спіймали патрульні та ветеринари.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!