Київ

Надбудову на пам’ятці архітектури на Володимирській так і не знесли попри припис КМДА

730 0
Власник, очікувано, проігнорував документ

Незаконну надбудову на Володимирській 4 не демонтували попри припис департаменту міського благоустрою Київської міської державної адміністрації. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

Він опублікував свіжі фото будівлі, на яких видно, що надбудова не тільки не демонтована, а й роботи з її демонтажу навіть не починались.

Нагадаємо, на початку червня на даху пам'ятки архітектури на вулиці Володимирській, 4 знову почали зводити надбудову.

Після розголосу депутатка Київради Євгенія Кулеба повідомила, що власника, який почав зводити надбудову зобов'язали демонтувати конструкцію. Однак, вона додала, що він напевне із цим приписом піде до суду.

Схожі незаконні конструкції з'явилися на будівлі у 2021 році, тоді їх демонтували. Власник заявляв, що намагався уникнути підтоплень від дощів і снігопадів, встановивши споруду на даху, однак «зрозумів, що був не правий», повідомляли у районній адміністрації.

Будинок на вулиці Володимирській, 4 звели у 1860-ті роки висотою у два поверхи. У 1890-ті будівлю добудували до чотирьох поверхів. У 2007 провели реконструкцію з надбудовою, у ході якої на пам'ятці архітектури з'явилися атиковий і мансардний поверхи. Пізніше надбудували ще один поверх.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!