Політична реклама

Найкорисніше вживати рибу середніх розмірів

2095 0
Найбільш корисна риба молода і дрібна, середніх розмірів. Великих особин краще не купувати. Краще виберіть дві невеликих, ніж одну велику

Щоб зрозуміти, яка ж риба корисніше саме для вашого організму почнемо з того, яка риба завдасть шкоди. В першу чергу – велике значення відіграє місце лову риби. Необхідно знати і пам’ятати, що риба буває хижа і та, яка харчується водоростями і планктоном, - зазначає видання "ВКурсе"

Хижа риба накопичує шкідливі речовини – свинець, ртуть і т.д. Навіть мешкаючи в чистій водоймі, хижа риба може бути отруйною, адже риба, яка йде в їжу може бути різного походження! Йоду в хижій рибі знаходиться менше, а ось корисних жирів повно! Риба, яка харчується планктоном і рослинністю, корисна, якщо мешкає в чистій водоймі, і там же була і виловлена.

Помилково вважають сьомгу найкориснішою рибою. У сьомзі досить багато омега-3, але вона жирна риба, що шкодить печінці (особливо в копченому вигляді). Також варто враховувати, звідки рибу привезли. Відносно прісноводної риби слід пам’ятати, що щука, окунь та судак накопичують у своє м’ясі ртуть, саме тому не варто купувати даний вид риби з рук. Не дивлячись на всі плюси і мінуси, риба людському організму просто необхідна.

Вживати рибу потрібно не рідше 2 разів на тиждень! Корисніше всього риба, приготовлена на пару, що дозволяє зберегти всі її поживні властивості! Найшкідливіша риба для людини – це копчена і в’ялена! Перш ніж купити рибу, задумайтеся про її походження і способі готування! Найбільш корисна риба молода і дрібна, середніх розмірів.

Великих особин краще не купувати. Краще виберіть дві невеликих, ніж одну велику. Заморожена риба втрачає частину корисних властивостей, тому найкорисніша риба та, яка свіжа.

Вчені встановили, що діти мам, які під час вагітності вживали рибу, мають відмінну зорову пам’ять, на відміну від тих, чиї мами вживали рибу рідко.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!