Садовий обмежив витрати у місті та вирубка дерев може зробити Львів непридатним для життя. Підсумки доби

1252 0
Нині 21 липня та 513 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині лунав двічі. Перший раз о 18:55, відбій – о 19:12. Другий – о 23:12, відбій – о 23:28. Фіксувався зліт винищувачів МіГ-31К ПКС рф.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу 32 бойових зіткнення.

Українська авіація завдала 8 ударів по районах зосередження противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 10 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 засоби протиповітряної оборони, 2 станції РЕБ та ще 4 важливих об’єкти окупантів. Збито розвідувальний БпЛА.

Акцент дня«Для одних Україна не надто Галицька, для других не надто Харківська». Гостем студії, у якій тривала вже п’ята розмова Tvoemisto.tv із серії «Що буде перемогою для України», став виконавчий директор Центру спільних дій, який передав справи і тепер є сержантом Збройних сил України, Андрій Андрушків. Говорили про те, які спеціалісти потрібні війську; чому ми в ХХІ столітті все ще воюємо за принципами Тридцятилітньої війни з релігійними фанатиками, які займаються підміною реальності, та як треба змінювати світову оптику щодо колонізації; чи буде в нас парламентаризм і чому наші вибори про завтра, а не про вчора; якою буде перемога України.

«Перемога – це відбудова й політичні еліти, які люблять народ і служать цьому народу. І все, я тоді їду в село, зважаючи на те, що ухвалений закон про крафтове виробництво дистилятів, купую собі такий джинсовий комбінезон, солом’яний капелюх і варю карпатський джин на чебреці та звіробої. І дивлюся на гору Парашку – це буде моя Фудзіяма. Дуже гарна гора, там сніг лежить, зелені буки, модрини. Суперклас!»

Ключові події:

1. Садовий обмежив витрати з бюджету під час війни. Раніше мер міста зазначав, що Україна воює, але міста мають продовжувати жити в умовах війни.

На цю ж тему: «Без кричущих випадків кошти й не треба було б перерозподіляти», – Літинський про обмеження витрат у Львові. «Депутати кажуть, що стараються виділяти кошти для армії. Зокрема, зауважили, що виділили для ЗСУ 500 мільйонів гривень. Але у порівнянні з іншими містами цього мало. Львів виділив 2% від усього бюджету міста на Збройні сили України. У той час як Луцьк виділив 5%. Тому такі ухвали про використання грошей лише на критичні витрати повинні бути прийняті на центральному рівні. Хоча є ризик підірвати спроможність громад, але у нас критична ситуація», – зазначив він.

Та: З бюджету можуть виділити понад 12 млн грн на ремонт трибуни «Арени Львів». Аукціон проведуть 27 липня, а ремонт планують закінчити до 30 вересня цього року.

В «Арені Львів» пояснили, навіщо ремонтувати трибуни за 12 млн грн у час війни.

2. «Не можемо на ці гроші купити Patriot», – нардеп про виділення 574 млн грн на добудову Музею Голодомору в Києві. За словами голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микити Потураєва, це гроші міжнародної макрофінансової допомоги і вони можуть бути витрачені лише на цивільні потреби.

На цю ж тему: В Україні – скандал через новий серіал. Що трапилось. ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» (телеканали «Дом» і «UATV») Міністерства культури та інформаційної політики уклало 17 договорів на виробництво серіалів на загальну суму понад 150 млн грн.

Окрім того, у телеканалі «Дім» прокоментували виділення 14 млн грн на новорічні серіали.

Та: Росіянам знатно «пригоріло». Мінкульт відреагував на критику щодо тризуба на монументі «Батьківщина-Мати». Відомство знову акцентує на тому, що для цього були залучені кошти бізнесу, а також розповідає, наскільки це обурило російську пропаганду. Мовляв, саме вона розганяє відповідні наративи;

3. Поліція прийшла з обшуками у «Київміськбуд». Журналісти Bihus.Info виявили на Лазуровому узбережжі розкішну віллу орієнтовною вартістю у €20 мільйонів, оформлену на французьку фірму, яку три роки тому придбала компанія дружини президента «Київміськбуду».

На цю ж тему: Опалювальний сезон для 14 будинків Київміськбуду під загрозою через борги. За попередніми даними борг може складати щонайменше 38 мільйонів гривень.

Читайте також: На Львівщині у росіян конфіскували землі на понад 9 млн грн. В Золочівському районі Львівської області конфіскували чергові земельні ділянки, розмір яких становить 3 га;

Та: Ryanair готові вкласти $3 млрд у відновлення галузі та планує відновити авіаперельоти з аеропорту «Бориспіль». Наразі ірландських гостей до «Борисполя» доставила Укрзалізниця.

4. На Хмельницького в Києві незаконно розбирають історичну садибу, – активіст. Роботи проводяться без дозвільної документації.

Читайте також: На вулиці Шевченка у Львові облаштовують громадський простір. Що зміниться. Раніше на ділянці був широкий хідник, встелений старою плиткою, і клумба з 12-метровою ялинкою.

Та: У Львові відреставрують три історичні скульптури на будинках. Йдеться про фігури Марса та Венери на вул. Театральній, 10 і архангела Михаїла на вул. Друкарській;

5. «Львову потрібна схема захисту дерев», – французький архітектор про вирубку дерев у місті. Цю проблему могла б вирішити схема захисту: позначки на деревах, які не можна зрізати. У разі порушення можна штрафувати або змусити замінити одне зрубане дерево на десять нових. Таку пораду дав президент Асоціації архітектури Франції Мартін Дюплантіер та пояснив Тvoemisto.tv, чому вирубка дерев може зробити Львів непридатним для життя.

Читайте також: У Львові завершують очистку «Піскових озер», яку мали зробити ще минулого року. Там планують зробити берег, підсіяти траву та додатково наповнити водойму.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!