Папа Римський згадав про війну в Україні під час Великодньої проповіді у Ватикані

4455 0
Сьогодні римо-католики святкують Великдень.
фото: прес-служби Ватикану

фото: прес-служби Ватикану

Сьогодні, 21 квітня, римо-католики святкують Великдень. Папа Римський Франциск звернувся з лоджії базиліки Святого Петра з традиційним посланням «Місту та світу» (Urbi et Orbi), у якому згадав і війну на сході України, повідомляє Liga.net.

«Нехай у цьому Великодні знайде втіху народ східної України, який страждає від конфлікту, що продовжується. Нехай Господь заохотить гуманітарні ініціативи, а також ті, які спрямовані на досягнення міцного миру», — сказав понтифік.

Читайте також: Україна переможе. Про що говорив у Львові предстоятель ПЦУ Епіфаній

Також під час Великодньої служби прозвучало прохання вірних українською мовою, яке виголосила Руслана Ткаченко, пише Zbruc.eu.

«Нехай же Отець Ісуса, слухняного Сина, приведе їх до радості повного сопричастя з Ним і перемінить їх у будівничих милосердя та миру», — йшлося в проханні.

Також прозвучали прохання китайською, болгарською, англійською, арабською мовами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!