Глава УГКЦ про «білий прапор» Папи Франциска та у Львові розбудовують новий мікрорайон. Підсумки доби

999 0
Нині 11 березня та 747 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: УГКЦ

Фото: УГКЦ

Акцент дня: «Ніхто не думає здаватися»: Глава УГКЦ відреагував на слова Папи Римського. «Хто з вас не вірить у перемогу України – йдіть до сповіді! Бо це означає, що ми мало довіряємо присутньому в тілі українського народу живому Богові».

На цю ж тему: Наш прапор – синьо-жовтий, інших не підніматимемо, – Кулеба. Глава МЗС сподівається, що після двох років повномасштабної війни Папа знайде можливість здійснити Апостольський візит в Україну.

Та: У Ватикані роз’яснили слова Папи Римського щодо «білого прапора». Кажуть, він закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, а не капітуляції України.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 64 бойових зіткнення, найбільше на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, відповідно 25 і 17.  Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по 1 зенітному ракетному комплексу противника. Уражено склад боєприпасів, 2 станції радіоелектронної боротьби та 2 ворожих засоби протиповітряної оборони.

Вночі російські окупанти учергове атакували Україну, застосувавши 25 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України 15 ударних БпЛА було знищено.

Читайте також: У росії пожежі на кількох об’єктах після атаки БпЛА. Атакували нафтобазу і газопровід.

Та: Загинув український пілот-винищувач Андрій Ткаченко. У нього залишилася дружина та шестирічний син. Поховання відбудеться в Івано-Франківську.

Та: Як допомогти ЗСУ сьогодні. Збір для львівської бригади і не тільки.

Ключові події:

1. Поляки тимчасово розблокували пункт пропуску «Краківець». Страйк планують поновити 13 березня.

Читайте також: «Великий бюджет»: В НАЗК пояснили зростання корупційних скандалів у ЗСУ. Зараз у пріоритеті – не допускати корупції у війську, «щоб не давати привід для російської пропаганди розповідати про те, що в Україні все корумповано і все розкрадається»;

2. У Львові розбудовують новий мікрорайон. Яким він буде. Територія поблизу «Арени Львів» може стати ще одним екологічним, зеленим мікрорайоном міста. Крім того, на виїзді, навпроти ТРЦ «Кінг Кросс Леополіс» планують збудувати перехоплювальний паркінг.

Читайте також: У Львові планують реконструювати одну з вулиць і розділити там простір на дві зони. Йдеться про вул. Людкевича, яка з’єднує Волоську та Снопківську з вул.Тютюнників;

3. У Львові модернізують вуличне освітлення. Економні лампи встановили на вул. Вербицького. Світла на вулиці стане удвічі більше.

Читайте також: На яких вулицях у Львові працює «зелена хвиля» світлофорів. Вона дозволяє транспорту рівномірно рухатися з певною швидкістю без зупинок на червоне світло.

Та: На Львівщині склали понад 1600 протоколів на водіїв з ознаками сп’яніння. Яка допустима норма алкоголю в крові. Лише минулого тижня таких керманичів – 67;

4. Торік на Львівщині зафіксували рекорд інсультів за добу. Чи частішають ці випадки й надалі. «Тенденція до почастішання випадків інсультів та інфарктів є, але треба розуміти, що тепер швидка допомога госпіталізує усіх пацієнтів з підозрою на інсульт, який у подальшому може не підтвердитися у закладі охорони здоров’я».

Читайте також: Львів’ян закликають не палити суху рослинність. Її можна привозити на станцію компостування. На вулиці Пластовій, 13 діє міська станція, де приймають органічні, садово-паркові відходи, а також городину;

5. Місцями Шухевича. Які локації у Львові пов’язані з головним командиром УПА. Журналістка Tvoemisto.tv поговорила з історикинею, науковою співробітницею Центру досліджень визвольного руху та Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Олесею Ісаюк, яка торік видала монографію «Роман Шухевич. Життя легенди».

Читайте також: «Дружні розмови»: До дня народження Новаківського у Львові покажуть фільм про трьох митців. Першу частину презентували у річницю смерті Остапа Лозинського, 6 січня.

Та: «Смак свободи». На яких локаціях знімали фільм у Львові. Стрічка присвячена Ользі Франко.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!