Петиція з вимогою накласти вето на реформу містобудування набрала необхідну кількість голосів

703 0
12 грудня її зареєстрував Владислав Проценко і станом на початок доби 14 грудня вона зібрала понад 25 тисяч підписів.
Фото: abctv.kz

Фото: abctv.kz

Петиція з вимогою накласти вето на містобудівчний законопроєкт №5655, який ухвалила напередодні Верховна Рада, зібрала понад 25 тисяч голосів, необхідних для її розгляду президентом. Про це йдеться на сайті електронних петицій.

12 грудня її зареєстрував Владислав Проценко і станом на початок доби 14 грудня вона зібрала понад 25 тисяч підписів. 

Читайте також: На Замарстинівській збудують новий ЖК. Забудовник допоможе вирішити проблему з колектором

«Нові містобудівні норми під виглядом лібералізації містобудівної сфери та пришвидшення будівництв фактично розв'язують руки великим забудовникам, яким тепер не доведеться проходити перевірки від органів місцевого самоврядування. Перевірки будівництв та документації за цим проєктом можуть проводити приватні фірми, а роль головних архітекторів міст у цьому процесі значно обмежується. Окрім цього, пропонується створити «Містобудівну палату» при Міністерстві розвитку регіонів, повноваження якої дуже схожі з сумнозвісною «Тендерною Палатою», – пояснює у зверненні автор Владислав Проценко.

За його словами, прийнятий закон пришвидшить процес хаотичного забудування міст і паплюження історичних пам'яток.

Нагадаємо, що Верховна Рада під час пленарного засідання 13 грудня ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт 5655 про реформування сфери містобудівної діяльності. «За» проголосували 228 народних депутатів при 226 мінімально необхідних. Раніше мери, архітектори та окремі громадські організації закликали не голосувати за цей документ. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!