Пільговиків у Львові, які не отримали транспортної картки «Леокарт», у липні ще не штрафуватимуть

2624 0
Планували, що в кінці цього місяця обмежать можливість проїзду за пенсійними та іншими посвідченнями у громадському транспорті.
Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

У Львові наразі не штрафуватимуть пільговиків, які не отримали свою транспортну картку «Леокарт». Через воєнний стан терміни повноцінного впровадження електронного квитка у громадському транспорті змістилися. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили у пресслужбі ЛМР.

Попередньо, за словами директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олега Забарила, планували, що в кінці цього місяця обмежать можливість проїзду за пенсійними та іншими посвідченнями. Разом із тим мали перейти до компенсацій коштів перевізникам за актами валідації.

Читайте також: Три магістралі у Львові зроблять безпечнішими

«Плануємо в кінці липня перейти до компенсацій коштів перевізникам за актами валідації, коли обмежимо можливість проїзду за пенсійними та іншими посвідченнями. Бо ж бачимо, що фактично всі ті, що мали можливість звернутися й отримати «Леокарт», уже її отримали. Це, сподіваюся, суттєво зекономить кошти міського бюджету», – пояснював він у програмі Тvoemisto.tv «Тема тижня».

Додамо, що воєнний стан ускладнив багато речей, пов'язаних із запровадженням е-квитка. Зокрема, чеське посольство відкликало підрядника, який працював із обладнанням. Команда виїхала зі Львова, і з нею працюютьють дистанційно. Олег Забарило додає, що темпи видачі знизилися, бо частина пільговиків виїхала за кордон або не бажає приїжджати по картку в місце видачі. Так, поки що не відомо, із якого часу пільговиків без «Леокарту» штрафуватимуть. 

Нагадаємо, минулого тижня і до 31 грудня 2022 року для руху транспорту перекрили наступну ділянку вулиці Шевченка – від вул. Юнаківа до вул. Бортнянського. Для зручності об’їзду на вулицях Єрошенка, Золотій і Клепарівській організували двосторонній рух. 
Ольга Коваль

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!