Як психологиня допомагає українцям у Польщі та озеро у Стрілках таки повернули державі. Підсумки доби

843 0
Нині 17 листопада та 632 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Едем Резорт

Фото: Едем Резорт

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 72 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 5 ударів по районах зосередження противника. Уражено 6 артилерійських засобів, 2 пункти управління та 2 ворожих склади боєприпасів.

Уночі ворог знову атакував нашу державу БпЛА типу «Shahed-136/131». Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: Крим для ворога буде особливим болем. Українська армія має значні успіхи на лівому березі Дніпра. Для нас там – поле для маневрів, що велика проблема для нашого ворога, бо відкривається шлях на Крим. Голова ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України Іван Тимочко розповів у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня», що там відбувається та як це може вплинути на хід війни.

Та: Повітряні тривоги можуть маркувати за рівнем небезпеки, – Ігнат. Військові переконані, що загроза ракетних ударів «Кинджалами» залишається реальною.

А також: Росіяни мають понад 800 ракет в готовності для атак по енергосистемі. Це дані Головного управління розвідки Міноборони.

Акцент дня: «Ми виїхали на адреналіні. Зараз важче». Як психологиня допомагає українцям у Польщі. Засновниця корекційного центру та садка для дітей із особливими потребами «Family Hub» Людмила Ященко виїхала з трьома синами до Польщі. Там вона заснувала корекційний центр сенсорної інтеграції для дітей і почала надавати психологічну підтримку українцям. У розмові з Тvoemisto.tv жінка дала поради, як не втратити себе в чужій країні, не потрапити в пастку обставин і знаходити сили для своєї сім’ї.

Ключові події:

1. Фаріон прокоментувала своє звільнення зі Львівської політехніки. Мовознавиця готує позов до суду.

Читайте також: Проти Арестовича розпочали кримінальне провадження. У поліції прізвища Арестовича не називали, однак інформацію про це підтвердила нардепка Наталія Піпа.

Та: У Львові демонтували дві радянські пам’ятки. Барельєф на пр. Шевченка встановили на честь учасників революційного виступу львівського пролетаріату.

Також у КМДА думають, як позбавляти пам’ятки архітектури символів і маркерів «русского мира»;

2. Озеро відпочинкового комлексу біля Львова таки повернули у державну власність. Йдеться про відпочинковий комплекс «Edem Resort Medical & SPA», що розташований у Стрілках. ТзОВ «Узлісся» Ігоря Кривецького придбала земельну ділянку в селі Стрілки у вересні 2019 року. Тут розташований відпочинковий комплекс Edem Resort Medical & SPA, доступ до води дозволений тільки відвідувачам. У 2020 році, після оголошення підозри ексочільникові ЛОДА Маркіяну Мальському, фірма пообіцяла повернути озеро в державну власність, однак з того часу нічого не змінилося.

Читайте також: Заступник голови Золочівської РВА завдав збитків бюджету на понад 25 млн гривень. Встановлено, що військова частина придбала цистерни за майже 64,5 млн грн, хоча ринкова вартість резервуарів становила 39,3 млн грн.

Та: Мешканці Львівщини зняли зі флагштока державний прапор та намагалися підпалити. Інцидент трапився у Бориславі;

3. Польські перевізники відмовились розблокувати пункти пропуску: яка ситуація зараз. Основною вимогою протестувальників залишається повернення до системи дозволів. У Мінінфраструктури наголосили, що ця вимога виконана бути не може.

Читайте також: Леокарт. Де придбати, скільки коштує і як поповнити баланс. З 11 грудня у Львові безготівкова оплата проїзду стане доступною на усіх міських маршрутах;

4. За добу зафіксували рекордну кількість інсультів на Львівщині. Якщо колись вважалося, що це виключно старші люди і пацієнти з багатьма супутніми захворюваннями, то така картина не відповідає теперішньому часу. Інсульти значно «помолодшали.

Читайте також: Київщина отримає допомогу від ООН для забезпечення школярів гарячим харчуванням. Загалом планують охопити 21 тисячу учнів. Заклади освіти, які розташовані в 35 громадах області, фахівці Програми вибирали самостійно;

5. Соломія Крушельницька. Унікальні фото та один з останніх записів виступу співачки. 71 рік тому, 16 листопада, померла Соломія Крушельницька, славетна українська співачка, що своїм талантом підкорила увесь світ. Що її пов’язувало зі Львовом і де саме знайшла вічний спочинок, розповідає старша наукова працівниця Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові Роксоляна Мисько-Пасічник.

Читайте також: Які вистави можна відвідати цього тижня у Львові.

Погода у Львові: На Львівщині очікується мокрий сніг та ожеледиця. Львів’ян попереджають про погіршення видимості на дорогах.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!