Понад 80% українців вважають Зеленського ефективним верховним головнокомандувачем

1679 0
Війна різко змінила ставлення українців до Зеленського.
Фото: ОП

Фото: ОП

Кількість українців, які вважають президента Володимира Зеленського ефективним верховним головнокомандувачем з початку повномасштабного вторгнення росії зросла у 2,5 рази і наразі становить 86%.

Джерело: результати опитування Київського міжнародного інституту соціології

«Після широкомасштабного вторгнення українці кардинально змінили свої погляди і наразі 86% вважають, що Володимир Зеленський ефективно працює як верховний головнокомандувач», − йдеться в повідомленні.

Соціологи відзначають, що подібне питання ставили респондентам у листопаді 2021 року і січні 2022 року. Тоді лише 36% і 32% опитаних відповідно вважали, що Зеленський може ефективно працювати як верховний головнокомандувач та організувати оборону країни. Через 14 місяців після повномасштабного вторгнення у всіх регіонах України абсолютна більшість населення вважають, що Зеленський ефективно працює як головнокомандувач. 

Дослідження тривало з 26 травня по 5 червня. Методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів було опитано 984 респонденти, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Опитування проводилося з дорослими (у віці 18 років і старше) громадянами України, які на момент опитування проживали на території України (у межах, які контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року).

До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року (АР Крим, м. Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей), а також опитування не проводилося з громадянами, які виїхали закордон після 24 лютого 2022 року.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!