Чи доречні під час війни коровай і танці та скільки бюджетних закупівель скасували на Львівщині. Підсумки доби

881 0
Нині 22 жовтня та 606 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Рава-Руська міська рада

Фото: Рава-Руська міська рада

Ситуація на фронті:За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося понад 80 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 14 ударів по районах зосередження противника. Уражено 7 артилерійських засобів, радіолокаційну станцію, склад боєприпасів  та ворожий ЗРК.

Уночі окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши керовану авіаційну ракету Х-59, зенітні ракети С-300 та 3 ударні БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами ППО знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59 та 3 «Шахеди».

Також кремлівські терористичні війська цинічно завдали ракетного удару по терміналу «Нової пошти» на Харківщині. Внаслідок влучання, 6 осіб загинуло та 16 поранених.

Читайте також: У Львові помолились за героїв та відкрили присвячену їм виставку. У ній зібрані імена та обличчя тих, хто зараз воює на фронті. Виставку «Віримо, чекаємо» організували за ініціативи дружин воїнів 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Та: В Україну з росії повернулися ще четверо дітей. Усі були з окупованої Херсонщини.

Акцент дня: Коровай і танці в народних строях. Чи доречні вони під час війни. Нещодавно під час запуску потяга зі Львова до Варшави в Раві-Руській влаштували урочистості. Дівчата з танцювального ансамблю вручили коровай очільникові «Укрзалізниці». Люди обурюються, що костюми, в які були зодягнуті танцівниці, є «шароварщиною», а зустріч гостей з короваєм – спадком «совка». Tvoemisto.tv запитало в експертів, чи справді це так, що вони думають про таке дійство у воєнний час.

Ключові події:

1. Половина львів’ян не схвалює роботу міського голови. Відповідно до результатів опитування, 20% респондентів зовсім не схвалюють дії Садового, 30% – радше не схвалюють, 26% – швидше схвалюють лише 5% схвалюють цілком. Автори опитування відзначають, що чим старшими є респонденти, тим лояльніші вони до міського голови. Не задоволені роботою міської ради 47%.

Читайте також: На Львівщині планують скасувати закупівлю на понад 5 млн гривень. 20 жовтня, відбулося перше засідання робочої групи, яка контролює належне використання бюджетних коштів на Львівщині. Загалом розглянули 35 закупівель, які оголосили впродовж жовтня 2023 року. В результаті планують скасувати лише одну, йдеться про капітальний ремонт даху Прилбичівського ЗДО Новояворівської міської ради;

2. На автошляхах Києва вже з 1 листопада чергуватимуть дорожні служби. Наразі у столиці підготували близько 93% снігоприбиральної техніки.

Читайте також: Скільки у Львові інклюзивних зупинок громадського транспорту. У місті 79 зупинок електротранспорту, або 22% від загальної кількості, відповідають вимогам інклюзивності. У них висота пасадкової платформи є на одному рівні з підлогою низькопідлогового транспорту і пасажири на кріслах колісних можуть без сторонньої допомоги потрапити в салон;

3. Електронний рецепт відтепер можна отримати без візиту до лікаря. Якщо пацієнт звертається до лікаря дистанційно вперше, лікар має право прийняти рішення про виписування електронного рецепта на ліки без проведення особистого прийому пацієнта. Виняток – пацієнти, які проходять замісну підтримувальну терапію.

Читайте також: У Львові для незрячих українців виготовили низку книг, аудіокниг та фільмів. Їх безкоштовно передали в усі регіони України, зокрема Донецьку та Запорізьку області;

4. У Києві планують розпочати очистку озера Синє. Основна мета зараз – наповнити озеро водою. І хоча проєкт включає в себе не тільки роботи з відновлення водойми, але і благоустрій території довкола, на першому етапі акцент зроблять саме на розчистці озера.

Читайте також: Де у Львові можна здати і отримати теплий одяг. Локації. 

Tvoemisto.tv пропонує перелік організацій, які готові прийняти теплий одяг від львів’ян і поділитися з потребуючими;

5. Коли львів’яни перейдуть на зимовий час. 29 жовтня о 4:00 стрілки годинника потрібно буде перевести на одну годину назад.

Читайте також: Львівські літні майданчики працюватимуть останній тиждень. Не прибрані майданчики після 1 листопада, вважатимуться самовільно встановленими і підлягатимуть примусовому демонтажу.

Та: Коли припинять роботу усі львівські фонтани. Розпочинаються консерваційні зимові роботи.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!