Київ

Прокуратура передала до суду справу про розтрату понад 35 млн грн на будівництві Подільського мосту

675 0
Відповідно до висновку експертизи будівельні роботи документально не підтверджується, проте були оплачені комунальним підприємством.
Фото: відкриті джерела

Фото: відкриті джерела

До суду передали обвинувальний акт  відносно директора КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» за фактом службової недбалості під час здійснення будівництва Подільського мосту. Про це повідомляє столична прокуратура.

Згідно з матеріалами слідства, між КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та генпідрядником укладений договір щодо виконання робіт по об’єкту: «Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві».

На виконання цього договору, у листопаді 2019 року генпідрядник залучив підрядні організації для нібито надання послуг з використання найманого нестандартного обладнання – посилених контейнерів, що забезпечують безпечний демонтаж/монтаж металоконструкцій облаштування арки на Подільському мосту.

Відповідно до висновку комплексної судової будівельно-технічної експертизи будівельні роботи на суму понад 32 млн гривень документально не підтверджується, проте були оплачені комунальним підприємством.

Крім того, керівник КП та генпідрядник підписали акти приймання виконаних будівельних робіт, до яких були внесені відомості про необґрунтоване завищення витрат на монтаж балок автопроїзду. 

Експерти встановили завищення вартості вказаних робіт на понад 3 млн грн.

Раніше за вказаними вище фактами до суду скеровано обвинувальні акти відносно генпідрядника за ч. 5 ст. 191 КК України та двох субпідрядників, якими в межах слідства відшкодовано збитки на суму 3 млн грн.

Досудове розслідування інших фактів незаконного використання коштів під час будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві триває.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження УСР в м. Києві ДСР НП України та процесуального керівництва окружної прокуратури.

Раніше директору КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та керівнику генпідпрядної організації прокуратура повідомила про підозру у завданні збитків на понад 6 млн грн.
 
Крім того, у травні 2023 року прокуратура передала до суду обвинувальний акт відносно керівника генпідрядної організації за фактом розтрати понад 36 млн грн через завищення вартості робіт. Раніше за цими ж фактами до суду скеровано обвинувальні акти відносно ще двох субпідрядників.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження УСР в м. Києві ДСР НП України.
 
 
Нагадаємо, у жовтні 2021 року Подільська окружна прокуратура Києва повідомила про підозри у справі про розкрадання приблизно 150 мільйонів гривень на будівництві Подільського мосту.
 
Зазначимо, 15 травня Віталій Кличко пообіцяв до кінця року відкритих рух транспорту з Подільсько-Воскресенського мостового переходу на Русанівські сади, виїзд на Троєщину - у 2024-му.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!