Київ

Прокуратура вимагає від власника укласти охоронний договір на будинок XIX століття на Подолі

395 0
Власник має привести пам'ятку до належного стану

Прокуратура через суд вимагає укласти охоронний договір на будинок XIX століття на вулиці Волоській, 5 в Подільському районі. Про це повідомила пресслужба столичної прокуратури.

Зважаючи на виняткову оригінальність архітектурного стилю, цей будинок має беззаперечну культурну цінність.

Власник має привести її до належного стану. Однак уже тривалий час ухиляється від взяття на себе зобов’язань щодо охорони історичної будівлі.

Будинок розташований по червоній лінії вулиці Волоської та разом із двоповерховим наріжним будинком № 5/14 і бічним флігелем № 5В складає забудову історичної садиби № 5. Ділянка розташована в архітектурній та археологічній охоронних зонах та на території Державного історико-архітектурного заповідника “Стародавній Київ”.

У серпні 2023 року у будівлі сталася пожежа.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!