Київ

Прихильники УПЦ МП готують силове протистояння у Білій Церкві

724 0

Представники УПЦ МП намагаються створити штучний привід до силового протистояння навколо Спасо-Преображенського собору у Білій Церкві, щоби потім на весь світ заявити про «гоніння на канонічну Церкву». Про це написав митрополит Білоцерківський ПЦУ Євстратій (Зоря).

Єрарх ПЦУ зазначив, що у квітні 2023 року Білоцерківська міська рада розірвала договір з УПЦ МП про користування комунальною власністю - комплексом Спасо-Преображенського собору.

Представники УПЦ МП більшу частину рухомих речей винесли з храму.

29 червня міськрада ухвалила рішення про передачу Спасо-Преображенського собору ПЦУ.

30 червня між єпархією ПЦУ й Управлінням комунального майна було підписано договір щодо передачі комплексу собору в користування Православній Церкві України.

З таким ходом подій не погодились представники УПЦ МП.

«Прихильники Моспатріархату та путінський орденоносець митрополит МП Августин Маркевич, - пише митрополит Євстратій, - незаконно перешкоджають настоятелю собору протоєрею Миколі Гопайничу та парафіянам ПЦУ увійти до собору. У звʼязку з цим були зроблені відповідні заяви до правоохоронних органів».

«Як правлячий архиєрей заявляю, що на наше переконання сторона прихильників російського патріархату зараз свідомо створює провокаційну ситуацію. Розуміючи, що законних підстав перебувати в соборі у них нема, вони спеціально намагаються створити штучний привід до силового протистояння, щоби потім змонтованими кадрами і тиражованими заявами підкріплювалися тези роспропаганди про «ганєнія на Украінє», - додав єрарх ПЦУ.

Нагадаємо,  міська рада Білої Церкви ухвалила рішення передати у Білоцерківській єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ) будівлі Преображенського собору та Микільської церкви.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!