Приїзд Бориса Джонсона та посилення безпекових обмежень. Головні події дня у Києві

762 0
Дайджест новин за 17 червня.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Візит Бориса Джонсона

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вдруге приїхав до Києва. Як написав керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, під час візиту обговорили необхідність постачання важкої зброї та систем ППО, економічну підтримку України, посилення санкційного тиску на росію, а також гарантії безпеки для України та необхідність компенсації росією завданих збитків нашій державі.

Безпекова ситуація 

Голова Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов видав окреме доручення про дотримання режиму тиші, зокрема, заборону видовищ із використанням піротехнічних виробів на території столиці, а також гучного співу, трансляції розважальної музики з використанням звуковідтворювальної апаратури. Крім того, заборонено користуватися іншими гучномовними установками.

Як йдеться в документі, в умовах широкомасштабної збройної агресії російської федерації на території України та очікування ракетних ударів недотримання режиму тиші негативно впливає на психоемоційний стан мешканців столиці. 

Правопорушення

Служба безпеки знешкодила злочинне угруповання, яке діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. «Для маскування злочинної діяльності учасники банди влаштувались до лав добровольчого батальйону одного з районів столиці. Використовуючи документи підставних осіб, вони отримали автоматичну зброю, яку згодом переховували за місцями проживання», – пояснюють у СБУ. 

За даними слідства, автомати зловмисники планували використовувати для дестабілізації обстановки в регіоні.

Одному з учасників угруповання вже повідомили про підозру. Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності інших осіб. Триває досудове розслідування. 

Допомога Києву від міжнародних партнерів 

Столиця отримала від партнерів і благодійників ще 17 швидких, 2 сучасних томографи та спецтехніку. Про це повідомляє мер міста Віталій Кличко. 

«Отримала столиця і два нових найсучасніших комп’ютерних томографи, які можуть використовуватися як мобільні в будь-яких умовах – навіть в польових. Ми їх передаємо в Київську міську дитячу лікарню №1 та Київську міську лікарню №17», – додає він.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!