Київ

ПЦУ проведе Великодню службу в Києво-Печерській Лаврі

619 0
Києво-Печерська Лавра / Фото: Shutterstock

Києво-Печерська Лавра / Фото: Shutterstock

Митрополит ПЦУ Епіфаній проведе службу на Великдень в Успенському соборі в Києво-Печерській лаврі. Про це голова ПЦУ розповів у коментарі “Суспільному”.

«Це спричиняє трішки труднощів, бо в цей час люди не мають права пересуватися. Молитва буде в Лаврі в Успенському соборі, але скоріше за все після комендантської години вранці», — зазначив Епіфаній.

Також Епіфаній прокоментував ситуацію з УПЦ МП, які не бажають покидати Лавру, попри розірвані договори 29 березня.

«Ми не за те, аби виселяли монахів з Києво-Печерської лаври. Ми за те, щоб дух “русского міра” тут не панував. Щоб Лавра була українською, щоб в ній завжди линула молитва українською мовою за нашу Україну», — сказав він.

На його думку, українізація Лаври – неминучий процес. У Верхній лаврі вже постійно звершується богослужіння ПЦУ, а з часом будуть “мирно та спокійно” молитися і в Нижній лаврі.

Нагадаємо 9 квітня, митрополит Епіфаній провів святкову літургію у Києво-Печерській лаврі з нагоди Вербної неділі.

ТЕГИ: пцу, лавра

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!