Головні події дня у Києві: заява росії про ракетні удари по столиці та демонтаж радянської скульптури

903 0
Дайджест новин за 26 квітня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Безпекова ситуація

У міноборони росії заявили, що готові завдати «удари у відповідь» по центрах ухвалення рішень у Києві у випадку, якщо Україна атакуватиме об'єкти на території рф. «Радники з числа підданих однієї з західних країн», які перебувають в українських центрах ухвалення рішень у Києві, «не обов'язково будуть проблемою» в момент ухвалення росією рішення завдати ракетних ударів.

Транспорт 

З 26 квітня в Києві почали курсувати п’ять тролейбусних маршрутів – №5А (від вул. Білицької до вул. Чорнобильської), №23К (від вул. Щусєва до залізничного вокзалу «Південний»), №26 (від просп. Свободи до ст. м. «Нивки»), №41 (вул. Тулузи до ст. м. «Святошин»), №50К (від вул. Милославська до Дарницької площі). 

Наземний пасажирський транспорт курсує з 07:00 до 21:00.

Торгівля

У трьох районах Києва пройшли продуктові ярмарки. Мова про Дарницький, Дніпровський та Святошинський райони. 

Декомунізація

У Києві біля Арки дружби народів завершили демонтаж радянської бронзової скульптури двох робітників, встановленої в 1982 році «на ознаменування возз’єднання України з росією». 

Крім того, у Києві планують демонтувати 60 пам'ятних знаків, які пов'язані з російською федерацією та колоніальною спадщиною. Відповідний проєкт рішення зареєстровано у Київській міській раді за ініціативи депутаток Ксенії Семенової та Аліни Михайлової. Серед запропонованих до демонтажу знаків – пам’ятники Миколі Ватутіну, Миколі Щорсу, зображення поєднання серпа та молоту в арці будівлі Київської міської ради тощо. 

Київська область

На території Київщини свою роботу відновили вже 45 Центрів надання адміністративних послуг. У тому числі, сервіси  запрацювали в таких деокупованих населених пунктах, як Буча, Гостомель, Славутич і Велика Димерка. 

Крім того, «Укртелеком» відновив інтернет-доступ у 90% населених пунктах області.

Читайте також: Росія погрожує атакувати Київ у разі ударів України по об'єктах у рф

Нагадаємо, що у міноборони росії заявили, що готові завдати «удари у відповідь» по центрах ухвалення рішень у Києві у випадку, якщо Україна атакуватиме об'єкти на території рф. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!