Київ

Російські війська за рік запустили на Київ понад 300 ракет і 400 «шахедів», — КМВА

494 0
Нарощування систем ППО — пріоритет і для Києва.

Протягом року росіяни випустили по Києву понад 700 ракетами та ударних БПЛА. Такі дані навели у КМВА.
 
За 12 останніх місяців росіяни запустили в напрямку столиці: понад 300 крилатих ракет різного типу, 14 балістичних ракет, майже 400 ударних БПЛА типу «Shahed».
 
«Українські воїни протиповітряної оборони давно довели усьому світові, що здатні створювати, здавалося, неможливе – ефективні системи ППО, де поєднуються новітні і старі зразки, радянські і натівські. Дайте нам зброю, а ми знайдемо їй ефективне застосування. Україна очікує підтримки від наших союзників та партнерів. Кожен зенітно-ракетний комплекс, кожен «Gepard» чи кожен «Piorun» — це збережені життя і внесок в нашу Перемогу», — зазначив очільник КМВА Сергій Попко.
 
При цьому, за словами Попка, у росіян ще достатньо такої зброї, тому Україні потрібно більше  систем ППО.
 
«Нам потрібно більше засобів протиповітряної оборони! Бо у ворога вистачає зброї аби масовано атакувати українські міста», - наголосив він.
 
Нагадаємо, після довгої перерви в ніч на 23 жовтня в повітряному просторі столичного регіону було зафіксовано ворожий БПЛА. Минулося без влучань у критичну інфраструктуру або житлові об'єкти.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!