Київ

Попри накладений арешт, розбір історичних будівель пивоварні Шульца триває. Активісти викликали слідчо-оперативну групу

1183 0
Проте, це не завадило забудовнику продовжити роботи.
Фото: Дмитро Перов / Facebook

Фото: Дмитро Перов / Facebook

24 березня на комплекс історичних будівель пивоварні Шульца, що на Деміївці, Київська міська прокуратура через суд домоглася накладення арешту через незаконне будівництво. Всупереч цьому рішенню забудовник та власник землі пивзаводу продовжує проводити будівельні роботи, а днями завісив фасад ще однієї історичної будівлі комплексу.

Сьогодні, столичні активісти за цим фактом викликали слідчо-оперативну групу та склали чергову заяву стосовно незаконних робіт на заарештованих Київською міською прокуратурою 24 березня 2023 року спорудах Броварні Шульца.

Як ми повідомляли, власником пивзаводу Шульца на Деміївці є Фонд національного добробуту Криму. Сам Фонд планував будівництво Київського кримськотатарського культурно-освітнього центру з мечеттю, про що свідчать фото проєкту на сайті Фонду. Натомість у Фонді продовжують вперто заперечувати факт розборів приміщень пивзаводу та запевняють, що жодних демонтажних чи інших робіт на території не проводили, а "низка повідомлень про це — неправдиві".

Втім, попри чинний арешт на споруди броварні, у КМДА називають комплекс історичних будівель пивоварні Шульца "зоною перспективної громадської забудови" і вважають, що розміщення Ісламського центру (кримськотатарського культурно-освітнього центру) на цій території не суперечить Генплану Києва, водночас жодних дозволів на будівництво КМДА так і не видавала.

Що відбувається зі спорудами однієї з найстаріших пивоварень в столиці, хто власник цього майна та чому влада каже, що не бачили проєкт площею 30 000 квадратів, читайте у нашому матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!