Розмова з підприємцем, який рік на війні, та мешканці Під Голоском повстали проти забудови. Підсумки доби

919 0
Нині 31 травня та 462 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Еспресо

Фото: Еспресо

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Підрозділи сил оборони відбили 22 ворожих атаки.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 12 ударів по районах зосередженнях окупантів, та два – по його ЗРК. Уражені 3 пункти управління, 4 артилерійських підрозділи на вогневій позиції, 3 склади паливно-мастильних матеріалів та станцію радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Верховна Рада подовжила відпустки військовим. Дозволяється відпустка 30 днів і ще 10 днів за сімейними обставинами.

А також: В Україні знизили граничний вік для призовників.  Тепер він 25 років.

Та: На Київщині є місто, яке взагалі не має укриттів, – КОВА. «У нас є проблема – це місто Українка. Коли місто будувалось, то взагалі без будь-яких укриттів. І немає такої можливості через те, що ґрунтові води дуже близько. Але зараз вже розробляється проєкт – він на фінальній стадії, і в місті Українка буде вже два укриття в школах. З 1 червня мер мені обіцяв запустити будівництво, і це буде під моїм особистим контролем», – підкреслив голова Київської ОВА Руслан Кравченко Кравченко.

Акцент дня: «Ми чекали, що буде війна у Львові». Розмова з добровольцем Ярополком Пшиком. Ярополк Пшик – бойовий медик із позивним «Ярий», засновник Медичного центру фізичної терапії Innovo – уже рік на війні. Мав лише вісім днів відпустки, які провів із сім’єю. Чому успішний підприємець пішов у добровольці, скільки життів урятував, які виїзди були найважчими і що для нього буде справжньою перемогою України, він розповів у розмові з Тvoemisto.tv.

«Я не маю сумнівів, що перемога буде. Не знаю, в який спосіб і коли. Але це точно наш останній шанс стати незалежними. Бо якби така фатальна, така трагічна подія, як війна, не дай Боже, не змогла об’єднати цей народ, не змогла зруйнувати міфи про схід і захід, тоді що ще могло об’єднати?

Дуже боляче, що класні люди пішли на війну і їх уже нема… Ще болючіше, що некласні люди виїхали і багато хто з них повернеться. Тому нам недостатньо просто перемогти. Перемога має бути всередині кожного з нас».

Ключові події:

1. НАБУ проводить обшуки у керівництва «Укрзалізниці». Обшуки пов’язані зі зловживаннями, виявленими в закупівлях компанії й проходять також вдома у Лященка. У справі також фігурує автомобіль, який отримав один з посадовців «Укрзалізниці» за певні послуги.

Читайте також: У Львові викрили масштабне виробництво електронних сигарет з акцизами РФ. У підпільному цеху на спеціальному обладнанні фігуранти виготовляли електронні сигарети, тютюн до кальяну, змішували рідини для електронних пристроїв. Крім того, частину товарів та сировини нелегально завозили на територію України;

2. З 1 червня можуть зрости тарифи на електроенергію. Кабмін затвердив підвищення з 1 червня тарифу на електроенергію для населення до 2,64 грн/кВт-год.

Читайте також: Де у Львові можна здати батарейки, термометри і лампи. Графік стоянки екобуса у червні. Відходи збирають безкоштовно та у безпечній тарі від мешканців Львівської МТГ;

3. У Львові суд відклав розгляд справи щодо землі, де був ринок «Добробут». Міський голова переконаний – це найбільша афера, яку провели так звані «чорні реєстратори» у Львові.

На цю ж тему: Мешканці Під Голоском у Львові вимагають припинити масову забудову району. Відбулися збори. Люди з вулиць Малоголосківська, Рільнича, Млинова, Ждахи, Загули та інших вже майже 7 років виступають проти хаотичної забудови житлом мікрорайону Під Голоском та, за їхніми словами, дерибану землі. Також люди борються за збереження зелених насаджень у мікрорайоні.

А також: У Львові продають приміщення у будинку, де міськрада обіцяла відновити кінотеатр. Йдеться про нежитлові приміщення колишнього кінотеатру ім. Богдана Хмельницького;

4. У Києві відбудеться проща з нагоди 10-річчя освячення патріаршого Собору УГКЦ. Цьогоріч минає 10 років від освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві, яке відбулося 18 серпня 2013 року. З цієї нагоди Глава УГКЦ Святослав запрошує кожну єпархію та екзархат УГКЦ в Україні та всьому світі здійснити паломництво до Патріаршого собору Воскресіння Христового.

На цю ж тему: У Львові реставрують давній лемківський храм XIX століття. Церква є реплікою храму 1831 року з села Котань у Польщі;

5. У Межигір’ї створять парк-пам’ятку загальнодержавного значення. Колишня резиденція Януковича отримає статус парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення.

Читайте також: У Львові дітей запрошують власноруч зробити оберіг для захисника. Майстер-клас відбудеться 1 червня.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!