Львів має три пріоритети розвитку профтехосвіти на 2024 рік

827 0
У місті планують декілька проєктів для розвитку профтехосвіти.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Львів оперує 17 закладами профтехосвіти. Щорічно на їх утримання скеровують близько 500 млн грн: на стипендії, зарплати, енергоносії, закупівлю обладнання тощо. Профтехосвіта має велике значення, тому у Львові створили три пріоритети її розвитку на 2024 рік. Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. 

Три пріоритети розвитку 

  • Цьогоріч спільно з Міністерством освіти і науки України у Львові розпочали пілотний проєкт серед профтехів. Студенти працюють над конкретними проєктами (багі, ліхтарі, велосипеди, що генерують енергію тощо). Протягом року до студентів приходять лектори і практики. Допомагають і підказують. Найкращі проєкти отримують гранти на втілення і акселерацію протягом літа 2024 року.
  • Профтех стає базою з швидкісної підготовки необхідних фахівців у інженерії, медицині, нових спеціальностях. Зараз готують запуск програм по роботі з протезами для поранених. А разом з Міністерством економіки України готують запуск проєкту по спеціалізованих курсах для перекваліфікації ветеранів. Такі курси важливі для соціалізації після поранень.
  • Для студентів буде впроваджена окрема грантова програма за реалізацію конкретних ініціатив по запуску проєктів. 

 

Читайте також: У львівському училищі розробили електротрицикл для військових

За словами Андрія Москаленка, зараз триває дискусія, чи мають бути заклади профтехосвіти в підпорядкуванні держави або міста.

Зазначимо, що сьогодні, 28 грудня, відбувається сесійне засідання Львівської облради. Андрій Москаленко прийшов на нього, щоб обговорити профтехосвіту, але депутати не винесли питання на розгляд через нестачу голосів.

Нагадаємо, у львівському училищі №29 створили особливе електробагі, яке відправлять на передову. Навчальний заклад вже має чергу з підрозділів, які потребують цей транспортний засіб. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!