#Руки_геть_від_ЗНО. Керівниця БФ «Крила надії» у Львові стала на захист дітей, які здають ЗНО

7034 0
Пробне ЗНО здаватимуть онлайн, вдома.
фото надане Наталією Ліпською

фото надане Наталією Ліпською

Керівниця львівського благодійного фонду «Крила надії» Наталя Ліпська стала на захист дітей, що здають ЗНО цього року. Її донька цього року складає ЗНО, отож вона готова вийти на барикади.

Читайте також: Освітній омбудсмен заявив про загрозу скасування ЗНО в Україні

«Минулого року за результатами ЗНО моя дитина без жодних хабарів поступила в Львівський медуніверситет. Хто знає, як там вступалося до того, мене прекрасно зрозуміє. Правда виявилося, що то не її і цього року вона доздає декілька предметів по ЗНО і має намір вступити в інший виш на певний факультет, де до запровадження нової системи теж хабарі були в тисячах ненаших грошей», – написала на своїй сторінці у Фейсбуку Наталя Ліпська.

Також благодійниця додає, що у разі, коли в її дитини захочуть відібрати шанс на чесний вступ, скасувавши ЗНО, то вона буде першою, хто встане на барикади.

Напередодні освітній омбудсмен Сергій Горбачов повідомив, що у владних структурах готують документи про скасування ЗНО взагалі. Наразі інформація надійшла з кількох джерел, але вона не підтверджена офіційно.

Читайте також: Учасників пробного ЗНО просять пройти тести вдома. Як це зробити

«Менш за все я хотів би «розганяти паніку». Більше того, надзвичайно сподіваюся, що це – лише чутки, можливо – спроба «перевірити реакцію суспільства». Якщо це не так – дуже очікую на однозначну заяву про недоторканість ЗНО як надійного інструменту, який гарантує рівні права доступу до вищої освіти», – зазначив Сергій Горбачов.

Нагадаємо, уряд скасував пробне ЗНО в Україні. Учасників закликали проходити тести онлайн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!