Ризики повторної атаки росіян та міжнародна підтримка. Головні події дня у Києві

1642 0
Аби ви були в курсі оперативної та перевіреної інформації, зібрали дайджест головних подій у столиці України за 6 квітня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Безпекова ситуація. Київ продовжує жити в режимі воєнного стану. Ситуація в місті залишається контрольованою. Водночас зберігається висока ймовірність нанесення противником ракетних ударів по військовій та цивільній інфраструктурі Києва.

Людські втрати. У Києві за 40 днів повномасштабного російського вторгнення загинули 89 мирних жителів, поранені – 398. 

Пошкодження житлового фонду та інфраструктури. Від ракетних ударів окупанта з 24 лютого у столиці пошкоджені 167 житлових будинків, 44 школи, 26 дитячих садків, 1 дитячий будинок, 11 адміністративних будівель.

Читайте також: Папа Римський розгорнув український прапор з Бучі і засудив звірства росіян 

Транспорт. Метро тепер починатиме роботу раніше та працюватиме в режимі перевезень з 07:30 до 19:00. Середній інтервал руху поїздів на лініях – 1 година. Також до 19:00 з інтервалом 30 хвилин містом курсують понад двадцять автобусних маршрутів. 

Міжнародні відносини. Посольство Республіки Туреччина в Україні повернулось з Чернівців до Києва. 

Ситуація в області. У звільненій від російських окупантів Київській області тривають роботи з розмінування. Рятувальники вже знешкодили 1364 вибухонебезпечних предмета. 

Крім того, розпочали роботи з розчистки Житомирської траси та зведення тимчасового насипного мосту через річку Ірпінь.

Нагадаємо, на думку посадовців у США та інших країнах Заходу, президент росії володимир путін не обов’язково відмовився від захоплення Києва. У США вважають, що росія продовжить повітряні та ракетні удари по всій території країни, включно з Києвом та Львовом.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!