СБУ Львівщини арештували партію майна на 5 млн грн, якою володів російський олігарх

643 0
Отримані доходи від господарювання росіянин використовував для фінансування збройної агресії рф
Фото: СБУ

Фото: СБУ

СБУ Львівщини арештували чергову партію майна на майже 5 млн грн, якою володів російський олігарх в Україні. У власності росіянина перебувають підприємства та майнові комплекси на території курортного Трускавця, Києві, Запоріжжі, та в АР Крим, зазначили у Львівській прокуратурі. В управління АРМА передано корпоративні права і майно суб’єкта господарювання

«Суд наклав арешт на чергові корпоративні права майнових комплексів в Києві та Запоріжжі, що належали одному з російських бізнесменів. Вартість активів майже 5 млн грн та являє собою 100% корпоративних прав бізнесмена», – йдеться в повідомленні СБУ у Львівській області.

Читайте також: Суд арештував готельний комплекс в Трускавці, який належав росіянину

У рішенні суду зазначено про ще дві компанії, якими поплічник кремля володів як засновник та кінцеві бенефіціар. Ці підприємства здійснювали торгівлю різними видами палива та надавали послуги в сфері будівництва. 

Також спецслужбою встановлено, що отримані доходи від господарювання росіянин використовував для фінансування збройної агресії рф. Йдеться про комерсанта, який веде свій бізнес в тимчасово анексованому Криму та сплачує податки до бюджету окупаційної влади. А також системно сприяє забезпеченню воєнізованих формувань країни окупанта на території півострова. Зокрема, у 2016 році готель росіянина на окупованому півострові надавав свої послуги щодо проживання воєнізованим формуванням рф.

Зазначимо, раніше СБУ арештовало корпоративні права на майже 6 млн грн, якими бізнесмен з рф володів на Львівщині

Нагадаємо,  ДБР повідомило про підозру російському олігарху Ігору Чуркіну, який організував та заволодів нерухомим майном ЗАТ «Завод комунального транспорту» (колишній ВАТ «Львівський автомобільний завод»).

________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!