Розповідь львів’янки про сина-азовця і обмін полонених на медведчука. Підсумки доби

1703 0
Нині 22 вересня та 211 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Володимир Золкін, Українська правда

Фото: Володимир Золкін, Українська правда

Акцент дня 1. 21 вересня Україна провела черговий обмін воїнів, які перебували у російському полоні. Серед них – захисники Маріуполя, в тому числі полку «Азов».

З російського полону повернули командирів оборонців «Азовсталі» – командира полку «Азов» Дениса Прокопенко «Редіс», заступника командира полку Святослава Паламара «Калину» та командира 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергія Волинського «Волину». А також - керівник патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін, парамедикиня Катерина Поліщук з позивним «Пташка», старший сержант 36-ої бригади Михайло Діанов та вагітна медикиня Мар’яна Мамонова.

Фото: МВС України

Загалом вдалося звільнити з російського полону 215 людей, серед яких 108 бійців «Азову». Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що обмін здійснили на підозрюваного у державній зраді кума путіна віктора медведчука.

Повний перелік усіх звільнених можна прочитати тут

Біль дня. «Моя роль – благословити сина і чекати на нього», – мама герояЛьвів’янка Дана Лабінська чекає на сина-героя, від якого з 5 травня не було жодної звістки, і не дає забути про подвиг захисників Маріуполяі.

Ситуація на фронті. США уклали контракт вартістю 2,2 мільйона доларів на купівлю дронів-камікадзе Switchblade 600, які передадуть Україні.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Зайцеве, Одрадівку та Новомихайлівку. Авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали, відповідно 41 та 24 ударів по позиціях та зосередженнях живої сили і військової техніки противника. Підтверджено ураження 4 опорних пунктів та ще 4 управління різного рівня, 7 складів б/к та ПММ. В зону удару потрапили 15 позицій ЗРК, 4 об’єкти ППО та артилерії.

Акцент дня 2. Мобілізація в Росії. Що це означає для України. Навіть 300 тисяч мобілізованих не переламають ходу війни, але треба зрозуміти, що вона зачепить кожного, і не варто піддаватись ейфорії, пояснює військовий експерт Петро Черник.

Чому це важливо? Суспільство мусить нарешті зрозуміти, що війна – смертельна. Якщо хтось думає, що десь сховається, їх не зачепить – це надзвичайно велика помилка. Те, що сталося в росії, є свідченням того, що московська імперія готова битися на смерть. Бо цивілізована Україна і оця імперська нацдержава просто не помістяться на планеті Земля. Або ми їх, або вони нас – третього не дано.

У росії почалися акції протесту. Фото: Суспільне

На цю ж тему: Мобілізація в Росії. Що відомо на цей час. Як в Україні відреагували на оголошену мобілізацію в рф та що про це кажуть лідери західних країн.

Ключові події:

1. Бюджет-2023. За що житиме Україна у наступному році. Які статті витрат урізали, звідки планують взяти трильйон на оборону і як будуть наповнювати казну під час війни.

2. Карантинні обмеження. Яка ситуація у Львові.  У Тернополі натомість уже вводять обов’язковий масковий режим через різкий ріст хворих на Covid-19.

3. Реорганізація Ендокринологічного центру у Львові. Пацієнти проти рішення облради. Попри гостру дискусію депутати таки ухвалили припинення діяльності ендокринологічного центру, проте, на думку волонтерів, не повинні були виносити на голосування це питання.

4. На Львівщині незаконно зрубали дерева на 900 тисяч гривень. Інспектори на місці порубки виявили вантажний автомобіль та групу людей з бензопилами.

5. Синоптики попередили про похолодання та заморозки на Львівщині. Погіршення погоди очікується вночі 23-24 вересня.

Важливо: Tvoemisto.tv розпочинає збір коштів для придбання рацій та зарядних станцій бійцям 103-ї бригади ТРО Збройних Сил України, у лавах якої на передовій боронить східний фронт і наш колега. Деталі тут.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!