Шість продуктів, які погіршують роботу мозку

7019 0
Американські психіатри та невропатологи розповіли про продукти, які призводять до уповільнення мозкової діяльності.
фото: kulinar.in.ua, businessidei.com, porady.pp.ua, harchi.info

фото: kulinar.in.ua, businessidei.com, porady.pp.ua, harchi.info

Багато людей знають про те, що стимулюють роботу мозку лосось, волоські горіхи та ягоди. Утім, існує чимало продуктів, які здатні викликати погіршення пам'яті і навіть розвивати хворобу Альцгеймера, повідомляє «Новое время» з посиланням на Prevention.

Отже, шість продуктів, які шкодять мозку, це:

Штучні підсолоджувачі. Невролог Девід Перлмуттер зазначає, що штучні підсолоджувачі приносять ще більший ризик розвитку діабету, ніж звичайний цукор. А діабет другого типу, у свою чергу, призводить до дегенерації мозку.

Готові бісквітні коржі. Психолог Сьюзан Альберс каже, що готові, запаковані бісквіти, а також напівфабрикати піци містять транс-жири, які згубно впливають на мозок, викликають запалення і порушення передачі нервових імпульсів.

Фото: my-ledimir.ru

Солодкі напої. Нейробіолог Сандра Аамодт радить не вживати солодкі напої, оскільки вони не вгамовують, а лише стимулюють голод. Коли людина споживає багато калорій, вона порушує обмін речовин і запускає процес погіршення активності мозку.

Фото: ukrinform.ua

Глютеновмісні продукти. Американський психіатр Келлі Броган стверджує, що продукти з глютеном, зокрема хлібобулочні та макаронні вироби, можуть призводити до депресії, психозу та інших психічних розладів.

Читайте також: Нарколог: львівські підлітки починають не з алкоголю, а з психостимуляторів

Оброблені продукти. Фаст-фуд, газована вода та інша оброблена їжа містить транс-жири, велику кількість цукру та інші штучні добавки, які провокують розвиток проблем як в мозку, так і в організмі в цілому. Про це говорить кандидат економічних наук, керівник стратегії і програм в Центрі здоров'я мозку при Техаському університеті в Далласі Діана Первіс Джаффін.

Фото: vespo.com.ua

Риба з високим вмістом ртуті. Професор психіатрії з Пресвітеріанської лікарні Нью-Йорка Гейл Солтц упевнений, що риба, яка містить ртуть, токсична і негативно впливає на ту частину мозку, яка відповідає за баланс, координацію і зір. Щоб знизити ризик впливу ртуті, не слід їсти королівську макрель, м'ясо акули, риби-меча та білого тунця. Те саме стосується молюсків, креветок, лосося, минтая і сома.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!