Скільки на Львівщині вчителів початкових класів та чому лише 1% із них ідуть на сертифікацію

2849 0
ЗНО для педагогів відбудеться 31 жовтня у Львові.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Як повідомляла керівниця ЛРЦОЯО Лариса Середяк, на Львівщині 31 жовтня 62 педагоги початкових класів складатимуть ЗНО.

Виконувач обов’язків директора департаменту освіти ЛОДА Ігор Гайдук у коментарі Tvoemisto.tv розповів, чому так мало вчителів зареєструвались на випробування та які бонуси отримають.

Читайте також: Із наступного навчального року в Україні не буде російськомовних шкіл

Це ЗНО – це добровільна сертифікація для початкової ланки. Це, за словами Ігоря Гайдука, додатковий матеріальний стимул для вчителів, адже ті, хто добре впорається із завданням, отримуватимуть протягом трьох років надбавку у 20% до посадового окладу. Також сертифікація у подальшому може служити результатом атестації, яку вже не треба буде проходити.

«Загалом на Львівщині є близько шести тисяч вчителів початкових класів. Участь у ЗНО братимуть 62 людини. Більше не могло бути. По-перше, це щось незнайоме і деякі педагоги не впевнені, чи їм це потрібно. Окрім того, загалом по Україні є можливість забезпечити тестування для 900 педагогів. Це навіть не шоста частина усіх вчителів початкових класів, що є у Львівській області. Але серед західних областей – у нас найбільше зареєструвались», – каже Ігор Гайдук.

Чи буде практика ЗНО для вчителів надалі впроваджуватись повноцінно, додає чиновник, залежить від того, що уряд робитиме із державною атестацією.

«Я вважаю, що з часом сертифікація повністю замінить атестацію педагогів і буде проводитись виключно у добровільному порядку», – каже Ігор Гайдук.

Читайте також: Викладачі-інноватори. Історії двох професорів, які по-новому вчать студентів

Тестування проходитиме у Львові 31 жовтня. За 180 хвилин педагоги мають вирішити 100 завдань. Два тижні триватиме оцінювання, прийом апеляцій, а потім оголосять результат. Ігор Гайдук додає, що також учасники тестування отримають ще одну оцінку – від експертів, якими також будуть шкільні педагоги.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!