Скільки виділять на ямковий ремонт у Львові та коли виїде перший 10-метровий електробус. Головне

1198 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Пацієнти, які мають прояви грипу, гострої респіраторної хвороби Covid-19, можуть відкрити електронний лікарняний без візиту до лікаря.

У львівському перинатальному центрі обстежуватимуть немовлят з 7 областей України. На базі Львівського обласного клінічного перинатального центру буде функціонувати Регіональний центр неонатального скринінгу.

Читайте також: «Ями всюди». Як отримати відшкодування за розірвані колеса у Львові

Для економії витрат на опалення салонів трамвайних вагонів КТ4-D (3, 6) і марки «Електрон» (1, 2, 8) у холодний період у Львові до кінця березня триватиме тестування режиму персоналізованого відкривання-закривання дверей. 

Виготовлення нового десятиметрового електробуса, який планували придбати для Львова в «Електрону», затримується через невчасне постачання комплектуючих з-за кордону. Утім, весною цього року він має виїхати на обкатку.

Читайте також: Андрій Садовий увійшов до десятки мерів з найбільшим заробітком за минулий рік

З 14 березня розширять програму виплат для вакцинованих. Українці, які щепляться бустерною дозою, отримають додатково 500 грн у межах президентської ініціативи «єПідтримка». Рішення уряду збільшує строк дії рахунку для виплат, а також термін використання Covid-коштів, які отримали за вакцинацію від коронавірусу, з 4 місяців до 9 місяців. Крім того, у межах програми люди віком від 60 років та особи з інвалідністю І та ІІ групи зможуть використовувати кошти на ліки та оплату житлово-комунальних послуг.

У додатку державних послуг «Дія» з’явиться електронне посвідчення ветерана війни або постраждалого учасника Революції Гідності. 

Читайте також: Які предмети обов’язковою потрібні для вступу до вишів у 2022 році. Пояснення МОН

На ямковий ремонт у Львові виділять близько 15 млн гривень. Кошти у бюджеті міста на це закладають приблизно, орієнтуючись на витрати минулого року.

Читайте також: Усе почалось з пані Наді. Як бабусі з пансіонату «створили» власний бренд шкарпеток

10 грудня 2021 року міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження № 621 про створення робочої групи щодо оптимізації мережі громадського транспорту Львівської міської територіальної громади. Ця оптимізація мала бути спричинена впровадженням «е-квитка» в громадському транспорті. Що потрібно зробити для цієї оптимізації мережі громадського транспорту – у матеріалі.  

Гарного Дня!

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!