Сьогодні християни відзначають Стрітення Господнє

1271 0
На Стрітення освячують свічки – і зберігають їх весь рік.
фото: horlupybiblioteka.blogspot.com

фото: horlupybiblioteka.blogspot.com

Християни східного обряду відзначають сьогодні, 15 лютого, Стрітення Господнє. Це одне з 12-ти найбільших свят церковного року. Відзначають його на 40 день після Різдва. У цей день немовля Ісуса принесли в Єрусалимський храм.

Читайте також: Львів’янка декорує та продає Стрітенські свічки, щоб допомогти важкохворим доньці і чоловіку

За традицією, на Стрітення освячують свічки – і зберігають їх весь рік. Запалювати свічку можна тільки під час домашньої молитви. Так само в цей день можна освятити воду.

У народі свято Стрітення пов’язують із кінцем зими і початком весни.

У Львові престольний празник сьогодні відзначає Військовий храм Стрітення Господнього на вул. Клепарівській, 30а. О 10:00 год. з нагоди храмового празника (5-річчя з дня освячення) Архиєрейську Літургію очолить преосвященіший владика Степан Сус.

Нагадаємо, що до сороковин смерті художника та іконописця Остапа Лозинського представили фільм «Остапове Стрітення». 15-хвилинну стрічку відзняв Український католицький університет у січні та лютому цього року у каплиці Стрітення Господнього, де було прощання з митцем.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!