Сьогодні Львівщина прощається з п'ятьма захисниками. Фото

9769 0
Герої загинули за незалежність України.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

У середу, 13 вересня, Львівщина прощається із захисниками. Віктор Ігнатовець, Андрій Дробишевський, Остап Замасло, Юрій Ізьо та Андрій Мисько загинули, захищаючи незалежність України.

Джерело: Львівська ОВА.

Що відомо про Героїв

Віктор Ігнатовець. Мешканець Новороздільської громади Стрийського району. Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист України від окупанта. У боях з ворогом отримав поранення, загинув 10 вересня 2023 року.

Андрій Дробишевський. Мешканець міста Червоноград Львівської області. Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист України від окупанта – воїна мобілізували до війська у лютому 2022 року. У захисника залишились дружина, син, рідні та близькі.

Остап Замасло. Львів’янин. Із початком повномасштабного вторгнення допомагав із ремонтом автомобілів для військовослужбовців та волонтерів. Попри незадовільний стан здоров’я, добровольцем вирішив стати на захист Батьківщини. Виконував бойові завдання на східному напрямку у складі 60-ї окремої піхотної Інгулецької бригади Корпусу резерву Сухопутних військ ЗСУ. У воїна залишилися бабуся, батьки, 10-річна сестра та 5-річний син.

Юрій Ізьо. Львів’янин. Чоловіка звільненили із військової служби за станом здоров’я. Не зважаючи на це, одразу після початку повномасштабного вторгнення рф він добровільно став на захист Батьківщини від окупантів. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави на Харківщині та Донеччині у лавах 103-ї окремої бригади територіальної оборони Сил ТрО ЗСУ. У захисника залишилися батьки, дружина, донька та брат.

Андрій Мисько. Житель Самбірського району Львівської області. Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист України від окупанта. Був гранатометником відділення взводу оперативного призначення роти оперативного призначення батальйону оперативного призначення в/ч 3017 Національної гвардії України. Загинув під час виконання бойового завдання 31 серпня 2023 року у населеному пункті Роботине Запорізької області.

Нагадаємо, що  Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Кметик 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!