Сьогодні на Львівщині прощаються із вісьмома Героями, що загинули на війні з рф

8586 0
У двох із них залишилось по троє дітей.
фото умовне

фото умовне

Сьогодні на Львівщині прощаються із вісьмома Героями, які загинули на війні з РФ. Про це повідомила Львівська ОВА.

Даючи відсуч окупантам загинули:

Олег Чернета – мешканець села Сихів Стрийської громади. Був старшим сержантом стрілецького відділення. Загинув 21 грудня 2023 року в Куп’янському районі на Харківщині. Воїну було 48 років.

Михайло Кунанець – уродженець Яворова. Під час повномасштабного вторгнення добровільно вступив до лав ЗСУ у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади. Був командиром радіоелектронного відділення. Захисник загинув 28 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу села Новомихайлівка Донецької області. Воїну був 31 рік.

Руслан Нарок – мешканець селища Підкамінь Золочівського району. З першого дня повномасштабної війни долучився до ЗС України у складі 64 батальйону 103 бригади ТрО. Руслан загинув 26 грудня 2023 року на Харківщині. У нього залишилися батьки, син та брат.

Юрій Демчишин – львів‘янин. Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини у складі 128-ї окремої бригади ТрО. Воїн загинув 24 грудня 2023 року на східному напрямку. Йому було 40 років. У захисника залишився батько та брат.

Ігор Іванюк – уродженець міста Дубно Рівненської області. Із перших днів повномасштабного вторгнення росії добровольцем став на захист Батьківщини. Спершу боронив країну в лавах батальйону «Свобода» на Київщині. Згодом – на Донеччині у складі 5-ї окремої штурмової Київської бригади оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України. Загинув воїн 28 лютого 2023 року. Йому було 52 роки. У захисника залишилася дружина, двоє синів, донька та двоє онуків.

Андрій Остапчук – уродженець села Переможне. На початку повномасштабного вторгнення став добровольцем у складі 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Був оператором відділення протитанкових ракетних комплексів. Загинув воїн 20 липня 2023 року. У нього залишилася мати, дружина та син.

Андрій Більовський – дрогобичанин. На захист України став у січні 2023 року. Був стрільцем-снайпером 1 відділення 2 десантно-штурмового взводу 9 десантно-штурмової роти 3 десантно-штурмового батальйону вч А-0224. Воїн загинув у грудні 2023 року під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку. Йому було 35 років. У захисника залишились батьки, брат і сестра.

Константин Грузін – народився в селі Жовте Дніпропетровської області. Мешкав у Стебнику. Під час повномасштабної війни став на захист України та був навідником 2-го мотопіхотного відділення мотопіхотного батальйону вч а-0998. Загинув 28 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання. Йому було 49 років. У воїна залишилась дружина, три доньки, батьки та брат.

Нагадаємо, що  Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Володимир Федорович

Фото: Львівська ОВА 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!