Київ

Соцмережі підірвав танець «священника» на тлі церкви на Київщині. Що це було

1730 0
Прихильники російської "УПЦ" в Україні знайшли у відео привід звинуватити ПЦУ у святотатстві.
Фото: Ашот Арушанов

Фото: Ашот Арушанов

Днями танець священника у рясі підірвав TikTok, та «священником» виявився актор  Ашот Арушанов, а саме відео було записано ще три роки тому під час зйомок фільму. Про це розказав сам актор.

Відео у Мережі з’явилося на Великдень і за три дні набрало понад 10 мільйонів переглядів і тисячі коментарів. Зокрема прихильники московської окупаційної церкви в Україні (УПЦ МП) почали звинувачувати ПЦУ і клеймити автора безбожником.

Церкву, на фоні якої записано відео, впізнали - це храм ПЦУ у селі Святопетрівське, що під Києвом. У цьому храмі вже понад 20 років править отець Михайло. Він декілька разів передивився відео і впізнав, що то танцює актор, який брав участь у зйомках кіно в цій церкві.

Сам Арушанов після того як відео завірусилось записав відео, в якому пояснив, що танці були записані три роки тому під час зйомок серіалу про війну на сході України «Точка 0». Він додав, що не мав на меті образити почуття вірян, а ПЦУ в особі його духовного наставника не побачила у цьому відео нічого поганого.

Крім того, Арушанов байкер, мандрівник, засновник мотофестивалю «Тарасова гора» і волонтер.

Отець Михайло, який служить у цій церкві, зізнався, що готовий теж  так затанцювати, коли ЗСУ виженуть російських окупантів  з української землі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!