Винних у евтаназії здорових собак у Львові звільнили з посади

1796 0
В підприємстві завершили службове розслідування.
Фото: Андріана Байло у Facebook

Фото: Андріана Байло у Facebook

У п'ятницю, 9 червня, завршилось службове розслідування евтаназії здорових собак в ЛКП «Лев». За його результатами, довели вину колишньої в.о. керівниці Олени Іващенко та головного лікаря Ярослава Мухи, їх звільнили. Сьогодні, 13 червня, оголосили конкурс на посаду керівника. Про це повідомив перший заступник міського голови Андрй Москаленко під час брифінгу.

За словами заступниці міського голови з житлово-комунальних питань Ірини Маруняк, відбулось грубе порушення обов'язків головного лікаря. З боку керівниці – неналежний контроль, а з боку головного лікаря – неналежне виконання своїх обов’язків та грубе порушення вимог чинного законодавства щодо евтаназії тварин. Наразі проводиться слідство.

Зазначимо, що для евтаназії потрібно було зібрати консиліум ветеринарів, який би встановив підставу для цього, однак такого консиліуму не відбулося. Головний лікар мав би ініціювати його зібрання, а також отримати пояснення кінолога. Лише після позитивного заключення про те, що необхідно робити евтаназію, можна було б проводити процедуру.

«Керівниця пояснила свої дії незнанням чинного законодавства й тим, що вона поклалася на думку головного лікаря», – додала Ірина Маруняк.

Зазначимо, що за вбивство тварин українським законодавством передбачено від 5 до 8 років позбавлення волі.

Читайте також: У Львові планують створити опікунську раду при ЛКП «Лев»

На посаду керівника ЛКП «Лев» оголосили відкритий конкурс. Начальниця управління персоналу ЛМР Лілія Савич повідомила, що створять експертну раду, яка проводитиме стандартний процес підбору персоналу. На сайті ЛМР з’явиться оголошення щодо цього. Резюме відбиратимуть 15 днів, потім буде зустріч з експертами. Під час такої зустрічі кандидат мусить представити презентацію: «Як я бачу розвиток ЛКП «Лев».

Вимоги до майбутнього керівника чи керівниці: людина з потенціалом та досвідом роботи, емпатійністю до тварин та любов’ю до людей, також необхідний рівень англійської – b2.

Нагадаємо, що у Львові в ЛКП «Лев» вночі з п'ятниці на суботу, 3 червня, евтаназували двох здорових собак. На це не було жодних підстав. Активістка Орися Терлеціька пояснила, за яких підстав можна евтаназувати тварин у матеріалі.
Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

ТЕГИ: ЛКП Лев

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!