Київ

Столичні патрульні виявили імовірних інформаторів РФ, які фотографували об’єкти в Києві

595 0
Імовірних порушників вже затримали та доставили до управління поліції для з’ясування всіх обставин.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Співробітники Патрульної поліції Києва виявили двох чоловіків, які можуть бути інформаторами військ РФ чи навідниками російських атак. Затримані фотографували об’єкти інфраструктури столиці та військові блокпости. Про це повідомили Патрульній поліції столиці.

Одне з затримань сталося на вулиці Резервній в Оболонському районі. Охоронці порядку помітили чоловіка, який побачивши поліцейських, помітно занервував та підозріло поводився. Під час поверхневої перевірки в телефоні 26-річного киянина інспектори виявили додаток, через який він фотографував об'єкти інфраструктури міста та отримував за це винагороду.

Читайте також: працівник «Укроборонпрому» «зливав» інформацію окупаційним військам. Що йому загрожує

Інший випадок трапився теж на Оболоні на вулиці Богатирській. У 42-річного чоловіка патрульні виявили бінокль, записувальні прилади та фотоапарат, в якому були зображення блокпостів та військових об'єктів Києва. В обох випадках охоронці порядку доставили ймовірних порушників до управління поліції для з’ясування всіх обставин.

Правоохоронці нагадали, що поширення інформації про переміщення чи розташування підрозділів ЗСУ чи інших військових формувань в умовах воєнного часу карається позбавленням волі терміном від 5 до 8 років. Мешканців закликають у разі виявленні підозрілих громадян, які цікавляться стратегічними об’єктами, телефонувати на лінію "102".

 

Як ми писали раніше, суд обрав міру покарання киянину, який коригував ворожий обстріл по столиці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!