Видача ID-карток затримується. У чому причина

2193 0
У МВС вимушені констатувати затримки строків виготовлення документів.

У Міністерстві внутрішніх справ повідомили про затримки строків виготовлення документів для громадян України. Зокрема, унаслідок бомбардувань інфраструктури, знищення та часткового руйнування логістичних шляхів стикнулися труднощами, пов’язаними з постачанням та доставкою необхідних витратних матеріалів для друку паспортів, у тому числі з-за кордону. 

«Збройна агресія росії проти України внесла корективи у процес оформлення біометричних документів нашим громадянам. Зокрема, це знайшло відображення у швидкості виготовлення та видачі ID-карток та паспортів громадянина України для виїзду за кордон», – йдеться в повідомленні. 

Читайте також: У «Дії» з’явився новий документ, що замінить втрачений через війну паспорт 

Натомість у МВС зазначають, що за підтримки уряду, Державної міграційної служби України та ДП «Поліграфкомбінат «Україна» докладають зусиль, аби виправити ситуацію, налагодити логістику та постачання необхідних матеріалів.

Водночас територіальні органи та підрозділи ДМС, які розташовані в безпечних районах, продовжують працювати та надавати адміністративні послуги населенню. А для зручності громадян уряд прийняв постанову №170 від 28.02.2022 «Деякі питання внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон», положення якої дозволяють продовжити термін дії паспортів громадянина України для виїзду за кордон та вклеїти фото дитини у паспорт батьків  як у підрозділах ДМС, так і в дипломатичних установах України за кордоном.

Нагадаємо, що з 23 травня в Україні можна отримати послугу одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта. Для цього слід звертатися до підрозділу ДМС, центру обслуговування «Паспортний сервіс» або в ЦНАП. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!